hirdetés

Az országos rendőrfőkapitány visszavonta a győri rendőrkapitány vezetői kinevezését .  V.Attila szolgálati viszonya így meg is szűnt, annak ellenére, hogy őt is megilleti az ártatlanság vélelme. A sikeres főnyomozót tegnap tartóztatta le a Győri Törvényszék katonai tanácsa. A főrendőrt egy vállalkozó jelentette fel.

A közlemény szerint a rendőrkapitány hivatásos szolgálati jogviszonya megszűnt. A szervezetet az új vezető megbízásáig a kapitányságvezető-helyettes irányítja.

Mint ismeretes a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken közölte, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember 1-jén őrizetbe vette egy vidéki rendőrkapitányság vezetőjét, a nyomozó ügyészek hivatali bűncselekmények gyanúja miatt vizsgálódnak és hallgatták meg vádlottként a városi kapitányság vezetőjét.

A nyomozó ügyészek indítványának megfelelően letartóztatta a Győri Törvényszék a Győr városi rendőrkapitányt, egyelőre harminc napra.

Az ORFK mai közleményéig egyetlen egy illetékes sem erősítette meg, hogy a győri rendőrkapitányt vették őrizetbe, majd helyezték hétfőn harminc napra letartóztatásba.

Azt azonban továbbra sem lehet teljesen pontosan tudni hivatalosan, hogy valójában mit is követhetett el az ezrede.

V. Attila ezredest, a Győr Városi Rendőrkapitányság vezetőjét pénteken a munkahelyéről, egyenesen a kapitányi irodából vittek el bilincsben a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Úgy tudni a rendőrség vezetőjét egy vállalkozó jelentette fel. V. Attila ezredes helyzetét csak súlyosbítja, hogy egy korrupciógyanús ügy is felsejlik a történetben.

A megalapozott gyanú és a letartóztatás azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ezredes el is követte a bűncselekményt, ám a letartóztatás, majd a szolgálati jogviszony megszüntetése jelzi, hogy valami alapja lehet a történteknek.

egyelőre azt sem tudni, hogy a volt városi kapitány együttműködik-e az ügyészségi nyomozókkal, vagy konokul hallgat.