hirdetés

Elfogták a menekülteket fenyegető szlovák rendszámos Posrchés kemény fiút. A 40 éves Sz. Attilát a terrorelhárítók kapták el és teperték le. A magát nagy legénynek képzelő férfi feltehetőleg meglepődött és nem keménykedett úgy a TEK-es fiúkkal, mint a menekülteket segítő hölgyekkel.

 TEK porsches

A Terrorelhárítási Központ segítségével elfogták, majd a rendőrség őrizetbe vette azt a 40 éves biatorbágyi férfit, aki a gyanú szerint múlt pénteken az M1-M7-es autópályák közös szakaszánál szidalmazta az illegális bevándorlókat és az azoknak segítő embereket – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMFRK) a rendőrség honlapján.

A férfi az a Porschés személyautónak a sofőrje, akiről az interneten videófelvétel jelent meg a múlt héten, ahogy szidalmazza a migránsokat segítőket. A közlemény szerint a 40 éves Sz. Attila az M1-M7 autópályák közös szakaszának Győr felé vezető oldalán ment oda egy kisbuszhoz. A járművet vezető nő és utasa néhány perccel korábban az autópályán gyalogosan közlekedő illegális bevándorlók közül több embert vett fel. Sz. Attila a sértetteket és a buszban ülő illegális bevándorlókat is sértegette, becsmérelte, trágár szavakkal illette és hangosan szidalmazta őket.

Miközben kiabált, a kisbusz oldalát többször megütötte és arra szólította fel az illegális bevándorlókat, hogy szálljanak ki a járműből, és ha ez nem tetszik nekik, akkor kilátásba helyezte, hogy kézigránátot dob az utastérbe. Ezt követően a helyszínről egy külföldi forgalmi rendszámú személyautóval hajtott el – tartalmazza a rendőrségi közlemény.

A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 40 éves férfit. A PMRFK közlése szerint, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy Sz. Attila fegyverrel rendelkezik, ezért a budaörsi rendőrök a férfi elfogásához a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel.

A férfit szerda kora délután a főváros XII. kerületében fogták el és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök őrizetbe vették, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van – írták.