hirdetés

Felrúgta állítólag a megállapodást és már itthon van R.László, aki többek között pentitóként szinte az összes leszámolásos ügyben vallomást tett egykori társaira. Igy ítélték el többek között Portik Tamást, Josep Rhacot, Tanyi Györgyöt  és még sokan másokat. Bár R. László 2004-ben is leírt mindent, az akkori rendőri vezetés közölte: maffiózóval nem alkudoznak. 2012-ben ez a hivatalos vélemény jelentősen megváltozott.

 

radnaiKilépett a tanúvédelmi programból a szebb napokat látott ismert és nagyhatalmú vállalkozó R.László, aki pentitóként szinte az összes leszámolásos ügyben segítette a rendőrség munkáját. Igaz R. László időközben belekeveredett egy orrgazdaságba és emiatt hamar visszakerült a dutyiba de végül csak kiengedték. Sikeresen el is ítélték Portikot, Rohacot, sőt még Gyárfásból is gyanúsított lett. Azonban a tanúvédelem nem biztosít  mesés vagyont és luxus életet sem garantál.

Így várható volt, hogy R.László kilép. Ráadásul, ha valaki felhívja egy régi ismerősét, akkor automatikusan kikerül a programból. Nos az alvilág ismert alakja aligha bírta ki, hogy ne hívjon fel egy régi barátot. Ráadásul a luxus élet sem volt garantált.

Aki bekerül a programba, az szerződést köt, hogy úgy mondjam az állammal.

Ez a szerződés tartalmazza a pénzzel, egészségügyi ellátással, lakhatással kapcsolatos megállapodásokat. Úgy tudni, Radnai többek között kifogásolta az egészségügyi passzust is, szerinte az állam megszegte a szerződést így ő sem vállalja tovább a feltételek teljesítését.