hirdetés

A Nemzetbiztonsági Bizottság tájékozódik az „Iszlám Állam” ügyében. MInt ismeretes Komárom-Esztergom megye két településén egy magát az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al–Baghdadinak nevező illető több helyen is dzsihádista szórólapokat tett ki. A rendőrség eljárást indított közösség elleni uszítás miatt.

bilal bosnic

Nyergesújfalun dzsihádista tartalmú szórólapokat tűzött ki valaki, aki Abu Bakr al–Baghdadi néven, az Iszlám Állam vezetőjeként írta alá a szórólapokat, sőt, az Iszlám Állam zászlaját is rátette a lapokra. A szórólapon az olvasható, hogy szolgálatra kész muzulmánokat keresnek azért, hogy kisöpörje a hitetleneket egy olyan dzsihádista sereg segítségével, amely a hirdetmény szövege szerint már úton van Nyergesújfalu felé. Az ismeretlen a felhívásában arra is kitér, hogy a világon elszaporodtak az “emberi ruhába bújt kígyók”, ezért a mindenre elszánt muzulmán vallást követőknek, azoknak, akik az Európai Unió és a nyugati szenny ellen dolgoznak, kötelességük megtisztítani a földet – olvasható a szent háborúra buzdító sorokban. Jelentkezni az interneten lehet.
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága 2014. szeptember 15-vel kezdődő héten tartja következő ülését. Az ülésen a bizottság tájékozódik az önmagát „Iszlám Állam”-nak nevező terrorszervezettel kapcsolatban, beleértve magyar állampolgárok esetleges érintettségét a szervezettel kapcsolatban. -írta közleményében Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke