hirdetés

Igazából még nem is volt nagy hideg de már 74 ember fagyott meg Magyarországon. A szám döbbenetes, főleg úgy, hogy a fagyok majd még csak most jönnek.

 

Január 5-ig hetvennégyen fagytak meg az országban. December közepe óta duplájára emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma, addig ugyanis 37-en hűltek ki végzetesen – jelentette a Magyar Szociális Fórum pénteken.

A korábbinál többen fagytak meg a szabad ég alatt, de a legtöbben fűtetlen lakásokban hűltek ki végzetesen, illetve kórházba szállításuk közben, és beszállításuk után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

Az MSZF többek között annak tulajdonítja, hogy a korábbinál többen haltak meg a szabad ég alatt, hogy a hajléktalan szállók megteltek, és csak „pénzes helyek” maradtak üresen, de a rászorulók ezeket nem tudják megfizetni.Hisz a hajléktalanok örülnek, ha ételre van némi aprójuk.

Az aluljárókból történt kitiltásukat követően sokan a főváros körüli erdőkben vertek sátrat, mások hálózsákban, pokrócba burkolózva, vagy egyszerűen ruhában igyekeznek átvészelni a fagyos éjszakákat.

Olyan nagyon hideg pedig még nem is volt. Amerikában több templom is megnyitotta kapuit a hajléktalanok elött, ami működik, gy talán ez a megoldás emberéleteket menthetne meg. Kérdés az egyházak meglépik-e ezt. Jó volna, példaértékű.