hirdetés

Már feljelentés is van a TV2 zűrös eladása miatt.  Az ügyészségnek így hamarosan döntenie kell az igen kényes témában, hogy elrendeli-e a nyomozást vagy megszünteti-e azt, hisz Simicska, a miniszterelnök jelenlegi legnagyobb ellenlábasa, míg Andy Vajna még jó haverja Orbán Viktornak és szűkebb környezetének. Az egyik budapesti sztárjogász dr. Zamecsnik Péter szerint az ügy eddigi részleteit olvasva, akár súlyos bűncselekmény is történhetett a TV2 eladása körül.  

TV2

Egyre kellemetlenebb kezd lenni a TV2 eladásának ügye. Olyan kis magyar abszurd tragikomédia, némi Indul a bakterház-beütéssel. Igen, mert egyre több és nagyobb a káosz. A Simicsa-barát Fonyó azt állítja ő a tulajdonos. Míg a miniszterelnök tanácsadójához Habony Árpád exkoronaőrhöz közel álló Andy Vajna pedig azt, hogy az övé.

Nos, az ügyben egy biztos. Már van feljelentés. Így most az ügyészség vakarhatja a fejét, hogy hogyan tovább? Elrendelje-e a nyomozást, amely kétélű is lehet. Mert lehet, hogy Andy Vajnáéknak lesz igaza, és akkor a miniszterelnöki tanácsadó Habony és maga Orbán Viktor is lehet, hogy boldog lesz. No de mi van akkor, ha a miniszterelnök exlegjobb barátjának, jelenlegi nagyon nem barátnak lesz igaza ?  Nos, valahogy lennie kell, mert valaki nagyon nem mond igazat. Hogy ki? Ezt most nem boncolgatnánk, de tény, hogy az eddigi infók alapján komoly gazdasági bűncselekmény történt, amiért simán rács mögé kerülhet az, aki trükközött.

A TV2 jogosulatlan eladásáért – elvben –  akár 10 év börtön is adható. A híradásokból arra lehet következtetni, hogy jelentős értékre elkövetett sikkasztásról lehet itt jelen esetben szó. Ha Simicskáéknak valóban volt elővásárlási joguk, és Simicskáék nem adtak engedélyt Simon Zsoltnak és Yvonne Dedericknek, a TV2 eddigi ügyvezetőinek a cég eladására, akkor ez akár bűncselekmény is lehet – mondta dr. Zamecsnik Péter ügyvéd.