hirdetés

Egyre jobb a TEK-sztori. Fegyveres puccsot akart véghezvinni a TEK által elfogott két fura géppisztolyos férfi. Legalábbis ezt állította a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, Tasnádi László, ahol jelen volt maga  Pintér Sándor belügyminiszter is. A baj csak az, hogy picit életszerűtlennek tűnik, hogy egy fegyveres puccs leverését, egy fegyveres hatalomátvétel meghiúsítását nem a kormányszóvivők, nem a tűzoltóból és katasztrófavédőből nemzetbiztonsági főtanácsadóvá avanzsált Bakondi jelenti be. De nem is Lázár miniszter, sőt nem is a belügyér jelenti be az elfogás napján mindezt, csak egy hét múlva.

pintér

Egyre érdekesebb kezd lenni a TEK hétvégi elfogása és furcsa kommunikációja. Már majd egy héttel az események után Tasnádi László, a belügyi tárca államtitkára beszélt arról, hogy kormánytagok ellen tervezett támadást az a két férfi, akiknek az autójában géppisztolyokat találtak. Azt ugyan nem mondta meg a titokszolgából lett államtitkár, hogy pontosan ki ellen tervezett támadást a két gyanúsított, annyit közölt csak, hogy szélsőséges nézeteket valló férfiakról van szó, egy laza szerveződésű, „hadsereg” elnevezésű csoporthoz tartoztak.

A nagy bejelentésen Pintér Sándor belügyminiszter is megszólalt, s elmondta, hogy operatív eszközök felhasználásával jutottak el a két gyanúsítotthoz, és idézte a gyanúsítottakat, akik szerint fegyvert fogva meg kell győzni a kormányt, hogy „adják fel a hatalmukat”.

Nos,  a belügyér Pintér kritizálta a sajtót, mert az a Terrorelhárítási Központ hétvégi akcióival kapcsolatos médiabeszámolókban félre kívánta tájékoztatni a közvéleményt.

Nos, eléggé életszerűtlennek tűnik az, hogy egy kormányellenes puccsról, fegyveres kormánydöntésről majd egy hétig hallgatnak az illetékesek, sőt furcsa kommunikációba kezdenek. Életszerűtlen, mert egy ilyet egészen biztosan nagydobra vertek volna korábban a kormányszóvivők, miniszterek, hisz, ha a magyar származású amerikai milliárdos Soros-féle nem fegyveres állítólagos támadásairól eddig beszámoltak, meg az Unió szintén nem fegyveres Magyarorország ellenes harcáról is szót említenek, akkor nehezen elképzelhető, hogy egy valós fegyveres puccsról hallgatnának majd egy hétig.

Persze lehet, hogy mindennek nyomozástaktikai oka volt. Sőt az is lehet, hogy ezzel csak a bíróságok eddigi döntését akarták nem közvetve és nem beleszólva befolyásolni az érintettek, csak egy pici nyomásgyakorlást alkalmazni törvényes keretek közt.