hirdetés

Elhagyhatta a kórházat a Teréz körúti robbantásban megsérült két rendőr – közölte sajtóhíreket megerősítve az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. Az egyenruhások rehabilitációra járnak. Közben a főügyészség már a vadászok segítségét is kéri. A rengeteg bejelentés ellenőrzése pedig lassan halad, így egyelőre a nyomozást ezek sem segítik, hanem inkább hátráltatják.

terez-krt-robbanas-mihadakA járőrök rehabilitációs kezelésen vesznek részt pár hétig. És remélhetőleg hamarosan vissza is térhetnek majd a munkájukba.

Közben már a vadászoktól várnak segítséget a rendőrök a Teréz körúti robbantó elfogásához. Feltételezik ugyanis, hogy a férfi próbarobbantást végezhetett valahol egy erdőben, és ennek nyomait a vadászok megtalálhatják. A Központi Nyomozó Főügyészség az összes vadásztársaságnak levelet küldött, arra kérik a vadászokat, hogy ha gyanús dolgot találnak vagy találtak, arról értesítsék a rendőröket.

A nyomozókhoz rengeteg bejelentés érkezett, több száz is, amit külön-külön kell ellenőrizniük, mindez pedig a nyomozást a tervekkel ellentétben nem felgyorsította, hanem épp lelassította. Az összes profin kiképzett exkatonát is ellenőrzik, és mint kiderült, a renitenseknek számító veszélyes tüntetőket is, akik anno bekerültek a rendőrségi nyilvántartásba, és az exrendőröket is górcső alá veszik.