hirdetés

A Professzorok Batthyány Körének elnöksége szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kétes múltbéli cégügyei foltot ejtenek az egész kormányon is. Sokan a miniszter lemondását kérik emiatt. A minisztert eközben már a család tagjainak, rokonainak az offshore ügyleteivel is ekézi a médai.

Seszták Miklós

Az egyesület elnöksége az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az erős emberek magánérdeke befolyásolhatja nemcsak a sajtóvéleményt, hanem a mindenkori kormánypolitikát is, „ezért örülhettünk volna, hogy a kormányban a fejlesztési miniszter személyében megtalálták a korábban túlerőben lévő csoportok ellensúlyát”. Sajnos azonban túl hangosak azok a rémhírek, amelyek a miniszter offshore-lovagi múltjáról és a bábáskodásával létrejött cégek viselt dolgairól szólnak, és túl halkak ezek cáfolatai. A Professzorok Batthyány Köre közleményében hozzá teszi: „vajon csak az erőterek okozta akusztikai zavarok miatt halljuk így, vagy valóban gyengék a miniszter önmentő érvei? Ideje volna felismerni, hogy egy miniszter kétes múltja foltot ejt az egész kormányon is” – foglalt állást a Professzorok Batthyány Köre.
Mindeközben Seszták minisztert már azzal is ekézik, hogy a fura offshore cégügyleteiben már felűtnnek a rokonai is mint tulajdonosok vagy épp mint a cégek vezető tisztségviselői. Az NFM pedig mély hallgatásba burkolódzott, ami nem jó jel.