hirdetés

Újabb fordulat a TV2 háza táján. Állítólag az állami Eximbank a korábbi 6,72 milliárdos kölcsön mellé újabb milliárdos nagyságrendű hitelt nyújtana Andy Vajna cégének a TV2 működtetésére. Mindez meglepő, hisz a kaszinóguru kaszinóinak a bevételéből simán eltarthatná az alakuló tévéjét. Minderről a Válasz számolt be. Mindez azért is érdekes, mert ezek szerint a tv reklámbevételei, amelyet azért tömköd az állam rendesen, nem igazán fedezik a költségeket.

vajan timi és andy sámlin

Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. 6,72 milliárd forintnyi, versenyképességet javító kölcsönt kapott a külügyminiszter által felügyelt állami Eximbanktól a TV2 „tulajdonjoga megszerzésének finanszírozása céljából”. Már ez sokakban értetlenséget váltott ki, hisz ezen pénzintézet legfőképp azért jött létre, hogy a külföldön terjeszkedő magyar cégeknek adjon határon túl átnyúló ügyletekhez kölcsönt.

Hogy ebbe miként fért bele a TV2, nem tudni, hacsak amiatt nem, hogy a TV2 adásai átnyúlnak a magyar határokon.

A Válasz most arról írt, s úgy tudja, a tévévásárlás után az üzemeltetés költségeibe is beszáll a pénzintézet. Ez a gyakorlatban újabb milliárdos nagyságrendű forgóeszközhitelt jelent a TV2 Média Csoport részére.

A TV2-t tulajdonló Magyar Broadcasting Co. a lappal azt közölte: „a TV2 finanszírozásával kapcsolatban több bankkal is folynak tárgyalások forgóeszközhitel felvételéről, de ezek egyike sem állami kamattámogatási konstrukció”.

 (Fotó: Facebook, Vajna Tímea)