hirdetés

Hideg zuhany. Le kell mondania polgármesteri posztjáról is az ex-fideszes honatyának, aki vak komondora miatt vált hírhedtté, és arról, hogy párját kicsit elnáspángolta. Így súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Fülöpháza fideszes polgármesterét, Balogh Józsefet. Rövid időn belül Balogh a második olyan városvezető, akit elítélték és emiatt le kell mondania.

balogh jozsef fidesz

Másodfokon 10 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott súlyos testi sértés miatt Balogh József, Fülöpháza polgármestere. Mint ismert, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője 2013 áprilisában fia lakodalmából hazatérve, ittas állapotban megverte élettársát, de az esetet a vak komondorára kente, aki miatt elesett a párja.

A Fideszes exhonatyának, jelenlegi polgármesternek le kell mondani a törvények értelmében. Így rövid időn belül ő a második polgármester, aki idő előtt távozik posztjáról egy elmarasztaló ítélet miatt. Nemrég áprilisban Gyömrő polgármesterét, Gyenes Leventét ítélték el.

A fideszes politikus ellen 2013 áprilisában élettársa tett feljelentést, miután a nőt súlyos arcsérüléssel vitték be a kecskeméti kórházba. A nő azt állította, hogy a férfi ököllel többször arcon ütötte, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrségi nyomozás szerint a képviselő minden előzmény nélkül kezdte ütlegelni a nőt, akit a hajánál fogva meg is ragadott, és a fejét a terasz korlátjába verte. A verésnek végül a nő fia vetett véget.

A politikus később a sajtónak azt állította: az asszony úgy szerezte sérüléseit, hogy átesett a család vak komondorán. Később beismerő vallomást tett, az élettársa is megbocsátott neki, vele azóta is együtt él, sőt, össze is házasodtak. Balogh korábban azt kérte, hogy közvetítői eljárásban tehesse jóvá tettét, de a bíróság nem engedte.

Így Baloghot most súlyos testi sértés miatt ítélték el. A másodfokú ítélethirdetésre nem ment el, a bíró azonban felolvasta levelét, amelyben azt írta, őt és családját megviselte az a „médiafelhajtás”, ami ügye körül bontakozott ki.

A februári elsőfokú ítélet szerint Balogh Józsefnek 420 ezer forintos pénzbüntetést kellett volna fizetnie, de Fülöp Zsolt ügyész felfüggesztett börtönbüntetés indítványozott, Sándor László, Balogh ügyvédje pedig az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte a bíróságtól.

A Kecskeméti Törvényszék kedden kihirdetett jogerős ítéletében 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Balogh Józsefet.

Baloghot az eset után egyébként kizárták a Fideszből, képviselőként pedig felfüggesztették a mentelmi jogát, de 2014-ben így is egyedüli indulóként megnyerte a fülöpházi polgármester-választást, azóta a település vezetője.