hirdetés

Fordulat a diszkó pápa perében. A Fővárosi Ítélőtábla szerint ugyanis nem kell V. László szökéstől tartan és megszüntette a vállalkozó házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az egykoron szebb napokat látott vádlottat idén árpilisban 7 évre ítélték adócsalás miatt és 600 milliós elkobzást is elrendeltek vele szemben. Azonban a rendőrök és más hivatalos személyek megvesztegetése miatti debreceni perében még nincs elsőfokú ítélet.

kubatov-vizoviczkyAz adócsalással és rendőrök megvesztegetésével vádolt vállalkozó tavaly nyár óta volt 250 millió forintos óvadék ellenében házi őrizetben. A bíróság szerint V. az átlagosnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, vagyoni helyzete rendezett, hat kiskorú gyermeke is Magyarországhoz köti, ezek a körülmények pedig a szökés és elrejtőzés veszélyét csökkentik.

Azt is figyelembe vették, hogy a házi őrizet szabályait nem szegte meg, illetve ha az elsőfokú ítélet jogerőssé válik, akkor már csak tizenegy hónapra kell visszamennie a börtönbe.

V. Lászlót áprilisban első fokon hét év börtönre és 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. A vállalkozó 2000-es évek közepére számos budapesti éjszakai szórakozóhelyen szerzett befolyást, legális és illegális eszközökkel terjeszkedve.

A vád szerint azonban a vendéglátóhelyek tényleges jövedelmének csak egy részét vallották be, V. utasítására megtévesztve az adóhatóságot. A vállalkozó tagadta bűnösségét.

A Központi Nyomozó Főügyészség több főrendőrrel együtt bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel is vádolja.

V.egyébként igen régi és jó barátságot ápolt a Fidesz pártigazgatójával is, és több a kormánypárthoz köthető rendezvénynek adott helyet szórakozóhelyein is. Sőt még a fiatalok drogfogyasztása elleni prevenciókban is jelentős szerepet vállalt. Azonban egyelőre senki sem segített neki felülről, mint ahogy azt sokan várták  vagy feltételezték.

A per érdekessége, hogy V.László alkalmazottai is súlyos büntetést kaptak pedig ők feltehetőleg nem maguktól találták ki mit hogyan kell tenni, hanem a főnök utasításait kellett, hogy végrehajtsák.