hirdetés

Már 189 áldozatot követelt a koronavírus Magyarországon. A fertőzöttek száma, akikről tudnak pedig meghaladja az 1900 főt picit. Azaz a hivatalos statisztikák alapján a betegek majd 10%-a meghal. A vírus a szakemberek szerint még felszálló ágban van. Müller Cecília ismét arra kérte az embereket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el az otthonukat.

 

Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta: nincs oka kétségbe esni annak, akit megfertőz a vírus, mivel változatlanul igaz, hogy az érintettek 80 százaléka nagyon enyhe tünetekkel esik át a betegségen.

Csak ne abba a kritikus 20%-ba essünk, mert a túlélési esélyünk nem sok.- a szerkesztő.

Müller azt is közölte, hogy nem változott azok köre, akik magas kockázatnak vannak kitéve: továbbra is elsősorban az idős, krónikus betegségben szenvedő emberekre jelenti a legnagyobb veszélyt a vírus.

Az idősotthonok folyamatosan készülnek a járvány elleni védekezésre – mondta. Hozzátette: azokra az egészségügyi intézményekre is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyekben koronavírusos betegeket ápolnak.

Az országos tisztifőorvos ismét arra kérte az embereket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el az otthonukat. A fiataloknak egyéni sporttevékenységet javasolt, olyan helyen, ahová kevesen járnak.