hirdetés

Újabb gyanúsítottak az Völner-Schadl féle korrupciós botrányben. A Központi Nyomozó Főügyészség, így már 15 embert gyanúsított meg a Fidesz ex-államtitikáráig Völner Pálig nyúló bűnügyben.

 

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt, és a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek. Arra nem tért ki a tájékoztatás, hogy összesen hány személy ismerte be tettét.

Az biztos, hogy bírósági végrehajtó is beismerést tett, illetve volt olyan személy is, aki sírva tagadott.

A KNYF közlése szerint továbbra is három személy – köztük a végrehajtói kar Schadl György elnöke – van letartóztatásban május 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

Egyelőre nem nyilatkozott Völner Pál sem, ám védője arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a Fidesz volt államtitkára 15 oldalas írásbeli vallomást tett az ügyben, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait. Papp Gábor emellett elmondta azt is, bizonyítási indítványokat is előterjesztettek az ügyészségen.

Korábban Polt Péter legfőbb ügyész közölte, hogy Völner Pálnál is vizsgálták a személyi szabadság esetleges korlátozását, de a büntetőeljárásról szóló törvény alapján arra jutottak, hogy nála nem álltak fenn ennek jogi feltételei, miközben Schadl már tavaly november óta rács mögött van.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

 

( Predrag M.)