hirdetés

Hiába a GYODA, a kerítésépítés, több száz illegális migráns jelent meg az elmúlt napokban a magyar határon. Mindez azért érdekes, mert Törökországból már alig-alig érkeznek Görögországba a menekültek, hozzánk azonban újra özönlenek.

menekült4

Háromszázhúsz határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 140, szombaton 66, vasárnap 114 migránst fogtak el.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, azonban februárban és márciusban is előfordult olyan nap, hogy kétszáznál is több migránst tartóztattak föl.

Hétfőtől vasárnapig 822 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten – március 14-től 20-ig – ez a szám 529 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak a magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint Haiti vagy Srí Lanka.