hirdetés

Az Együtt és az Ébredj, Viharsarok! csoport a vasárnapi budapesti tüntetéssel azonos időben flashmobot szervezett Békéscsabán is többek között, hogy a kormány menekültpolitikája ellen így tiltakozzon. A Fidesz irodákra pedig drótkerítésből készített bajszos képét tették ki Orbán Viktor miniszterelnöknek.

békéscsaba-fidesz iroda

A demonstráción résztvevő mintegy tucatnyi főből álló csoport a Szabadság téren gyülekezett, majd együtt átvonultak a helyi Fidesz-iroda elé, ahol az ablakokra ragasztott plakátokkal, köztük a Magyar Narancs legutóbbi, a miniszterelnököt szögesdrótos bajusszal ( kísértetiesen Hitler bajszára hasonlító-a szerk ) ábrázoló címlapjának fénymásolatával “üzentek” a kormánynak.

Egy járókelő a flashmobot látva hangot adott véleményének: nem ért egyet Orbán menekültpolitikájával, szerinte az Európai Unió tagországainak közös összefogással kellene megoldást találnia a menekültválságra.

A fővárosban is több helyen, az V., XI. és XIII. kerületben is forgalomkorlátozás volt érvényben a demonstrációk miatt. Az eseményhez kapcsolódó Facebook-oldalon ugyanis több mint nyolcezren jelezték, hogy részt kívánnak venni az eseményeken. Azonban csak pár ezren mentek el, ami így is jóval több főt jelentett mint a Bayer Zsolt által is támogatott CÖF esemény volt, ahol ugye a Magyar Narancs vezetőinek a lemondását követelték a drótkerítéses bajusszal ábrázolt miniszterelnök miatt. Nos nem mondott le senki úgy tudjuk.

A liberális szervezők a tüntetőket egyébként arra kérték, hogy vigyenek magukkal takarókat, hálózsákokat, amiket majd a tüntetés után a menekültekhez szállítanak.