hirdetés

Lopott a rendőri vezető
2014-08-19 10:48

Parfümöt csent a rendőri vezető. Így végül önként távozott a rendőrségből kötelékéből a Baranya megyei kisváros, Bóly őrsének egyik alosztályvezetője. Nemrég egy neves bíró bukott le miként hasonló kozmetikai szereket csent el egy boltból. Tény kérdése, hogy nagy baj van a belügynél, hisz  a jelenlegi belügyminiszter korábbi minisztersége idején ilyen esetek nem történtek. Ennek két oka lehet, egy hogy nem voltak ilyen esetek, a másik, hogy  jól eltusolták ezeket.

police

A 35 esztendős D. István július 20-án vágta zsebre az illatszert, miután lekaparta az áru elektronikus biztonsági címkéjét. Az üzletben dolgozó biztonsági őr ezt észrevette, és felszólította a parfüm visszaadására az épp távozó férfit, aki azonban  nem engedelmeskedett, hanem megpróbált elmenekülni.
Az őr utána futott, és száz méterrel odébb utolérte, majd leteperte a tolvajt. Az áruház feljelentést tett, és ennek nyomán a nyomozó ügyészség vádat emelt D. István ellen. Mint azt a Baranya Megyei Főügyészségen megtudtuk, a vádhatóság azt indítványozta, hogy az ex-rendőrt – tárgyalás mellőzésével – próbára bocsátásra ítélje a bíróság az elkövetett szabálysértésért. Az ügyben a közeljövőben dönt a bíróság.

D. István cselekedete érthetetlen a kollégái számára. Egyrészt mert rendőrként tisztában kellett lennie azzal, hogy milyen nagy az esélye a lebukásra, és mit kockáztat tettével, másrészt mert alosztályvezetőként jól fizetett parancsnok-helyettese volt a bólyi őrsnek, így számára nem lett volna nagy kiadás megvenni a tízezer forintos parfümöt.
Hasonló eset egyébként 1998 áprilisában történt Baranyában, akkor az egyik pécsi hipermarketben a szigetvári rendőrkapitány lopott el egy cd-lemezt. A férfi lebukott, és távoznia kellett a testülettől. Mivel a lemezen a Titanic-film zenéje volt, a tréfás kedvű baranyai rendőrök egy ideig azzal „húzták” társaikat, hogy: vigyázz, mert elsüllyedsz, mint a Titanic-lemez „vevője”.