hirdetés

Áll a bál Őcsényben. A falusiak aláírásokat is gyűjtenek, hogy ne mehessenek a településre az országban törvényesen tartózkodó menekültek látogatóba sem. A polgármester már le is mondott. A gyűlölet tetőfokára hágott.

 

migránsokvonaton 17.06.Lemond az őcsényi polgármester azután, hogy balhé lett a faluba pihenni érkező menekültcsaládok miatt.

A Tolna megyei településen már megfenyegették annak a panziónak a tulajdonosát, ahol a Migration Aid közreműködésével üdült volna egy-két család. A falugyűlésen elszabadultak az indulatok, voltak, akik attól féltek, hogy a szemben lévő iskolában veszélyben vannak a lányaik, más attól, hogy „először jönnek tízen, aztán majd százan”. A polgármester a polgári engedetlenséget javasolta a jelenlévőknek: vegyék körbe a házat és akadályozzák meg a bejutást. Kedd reggelre egyébként a panziótulajdonos autójának kerekeit is kiszúrták.

Fülöp János polgármestert. elmondta: 11 évig nyugalom és béke volt, elegem van, a falu lakóit nem lehet egymásnak ugrasztani. Holnaptól hivatalos, de lemondok– jelentette ki, többet ennél nem akart nyilatkozni.

A faluban aláírásgyűjtés is kezdődött, aminek lényege, hogy se most, se soha nem akarnak „migránst” látni a településen. A kocsmában pedig azt mondták, a panziótulajdonos örüljön, hogy ennyivel megúszta, a „migránsok” pedig menjenek haza és építsék a saját hazájukat.