hirdetés

Nos, komoly bajba került a TV2 volt vagy jelenlegi vezetése. Nemcsak a zűrös és fura adásvétel miatt, hisz azt majd a bíróságon elmagyarázzák, és rosszabb esetben még dutyiba is kerülhetnek, hisz milliárdos ügyről van szó. A nagyobbik baj, hogy már a dolgozókat is nyugtatni kell a különös tulajdonosváltás miatt, s így egyre nagyobb a feszültség, ami a képernyőn is majd megmutatkozik Murphy- törvényei szerint. 

fonyó károly

Mint ismert, a TV2 vezetői úgy tűnik, két vevőnek is eladták a kereskedelmi csatornát. Mondhatnánk erre azt is a szakállunkat dörzsölve, hogy ügyes, nagyon ügyes. Azonban itt komoly orkán és tájfun fog pusztítani. Egyrészt azért, mert az az Andy Vajna az egyik vevő, aki egyrészt a híres kaszinókoncesszió egyik nyertese, ő a magyar filmesek főnöke és nem mellesleg Orbán Viktorral és annak tanácsadójával, Habony Árpáddal is igen jó viszonyban van. Ráadásul Vajna úgy tudni szeret pereskedni, okos is hozzá, igaz, nem mindig sikerül neki a győzelem a perek során. (Legutóbb a neves magyar vállalkozót, Csipak Pétert perelte, de vesztett, úgy tudjuk Vajna). A másik vevő pedig az a Fonyó Károly, aki a Fidesz megmentőjének és egyik atyjának, Simicska Lajosnak az üzlettársa és barátja. Fonyó szerint ő már napok óta tulajdonosa a TV2-nek. Így ezen szereplőkkel tény kérdése, hogy komoly médiaháború lesz, minden szinten.

A két felelőse a fura ügynek és egyben áldozati báránya feltehetőleg Yvonne Dederick és Simon Zsolt helyébe senki sem lenne, ez biztos. A két jelenlegi vagy épp már kirúgott ügyvezető körlevelet küldött a TV2 összes dolgozójának, hogy nincs semmi baj.

A tévétársaság vezetői körlevélben közölték, hogy minden híresztelés ellenére az Andy Vajna tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. vásárolta meg a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonjogát. A tranzakció lezárására a hatósági engedélyek és a szerződésátruházások megszerzésekor kerülhet sor. Addig Yvonne Dederick és Simon Zsolt a TV2 tulajdonosai és cégvezetői, minden dolgozónak az ő utasításaikat kell követni.

Ez a levél hogy mekkora megnyugvást hozott a dolgozók körében, nem tudni. Mi biztos nem lennénk nyugodtak.