hirdetés

Jönnek a vezéráldozatok a kormányban. Az ex-Nemzetesek szerint jönnek a miniszteri személycserék. A Kun-Mediátor botrány, a brókerbalhé és az állami földek újraosztogatása is megtépázta az agrárminiszter Fazekas Sándor tekintélyét. Lapértesülésük szerint csere lehet. 

 fazekas sándor

Megingott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter széke – írja a közéleti lappá alakult Napi Gazdaság. Szerintük eleve terítéken van a kormányátalakítás kérdése, de Fazekasban a minisztériumának botrányai miatt megingott a bizalom.

Az egyik ilyen botrány a Kun-Mediátor: Fazekas karcagi polgármesterként akár még tudhatott is dolgokról, mindenesetre nehéz lesz lemosni róla az ügyet. Kiderült napokkal korábban például, hogy az ő kezdeményezésére hosszabbították meg a Kun-Mediátor irodabérlését évekkel ezelőtt. Az MSZP emiatt Fazekas fejét követeli.

Kiderült az is, hogy a minisztérium egyik háttérintézménye a Hungária Értékpapír Zrt.-nél tartott jelentős készpénzt, a Hungária viszont bedőlt a Buda-Cash-sel kezdődött pénzügyi dominóban. Fazekas elismerte, hogy a TIG Nonprofit Kft. 410 millió forintot helyezett el a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, ami odaveszett.

Az előzetesben lévő Kiss Szilárd volt diplomata is jóban volt Fazekassal, róla időközben kiderült, “olyan üzelmekbe keveredett, amelyek védhetetlenek” – írja a lap. Fazekas azonban kiállt az orosz alvilági kapcsolatokkal is hírbe hozott Kiss mellett. A tárcáját azután is támadások érték, hogy az állami földeket megkérdőjelezhető indokokkal és módon osztották újra.