hirdetés

Néhány éven belül el szeretné érni a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz), hogy a horgászat váljon általános iskolai tananyaggá, amelyet horgászvizsga zárna. A szervezet stratégiájában a hazai és a külföldi horgászok számának jelentős növelése szerepel – írja az Agrarszektor.hu.

horgászbotok

 

Úgy tűnik, a horgászok nagyot mertek álmodni. Sőt. A MOHOSZ ugyanis szeretné elérni éveken belül, hogy iskolai tananyag legyen a horgászat. Dérer István, a szövetség elnökhelyettese elmondása szerint ilyen rendszer működik már többek között Hollandiában is. A szövetségnél azt várnák ettől, hogy növekedjen a regisztrált horgászok száma. Jelenleg 330 ezer embert tartanak nyilván az országban, ezt növelnék meg jelentősen, reményeik szerint már éveken belül 400 ezerre.

Ezen az ötleten fellelkesülve lehetne oktatni a vadászatot, hisz nemrég a miniszterelnök gázszerelő, klímagyártó, sertéstenyésztő, polgármester és futballklub-tulajdonos barátja lett komoly vadász. A lovaglást is kötelező tananyaggá lehetne tenni, hisz Semjén Zsolt, a KDNP vezére szeret lovon bevonulni mindenhova. S ezen tantárgyakból is lehetne vizsgázni majd.