hirdetés

Házkutatást tartott a rendőrség szerda reggel a Szcientológia Egyház Váci úti központjában. Személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt nyomoznak a rendőrök.

 

szcientológiaA Szcientológia Egyház egész épületét lezárta a rendőrség ma reggel. Több mint tíz rendőrautó állt a ház körül, a parkolókban pedig civil ruhás nyomozók autói. Senki nem ment be, vagy jött ki az épületből, csak a nyomozók.

A rendőrség tájékoztatása szerint személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen”, ezért tartottak házkutatást a Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti központjában.

A vallást Lafayette Ronald Hubbard író találta ki 1954-ben. A középpontban az egyén spirituális énje, szellemi oldala áll. a szcientológia hisz a lélekvádnrolásban és a földönkívüliekben, Hubbard szerint az ember életről életre szerzi folyamatosan a tapasztalatait, de az elöző életünkben szerzett infromációkhoz csak akkor juthatunk hozzá, ha mi is a szcientológia hívei leszünk.

Hubbard azt állítja, hogy a vallása 50 ezer év bölcsességéből származik, és a módszerét folyamatosan alkalmazva az egyén egyre boldogabb lesz.Minden vallásnak van istenképe, itt a közös hit a Thetának nevezett életenergia, szerintük ez teremtette az egész univerzumot. A szcientológiai mitológia másik alakja Xenu, aki elvileg 75 millió éve értelmes lényeket kapott el a galaxisban, lefagyasztotta őket, majd egy ufóval a földre hozta, és egy vulkánba dobta a lényeket. A vulkánt egy hidrogénbombával felrobbantotta, a kiszabaduló lelkeket megint elkapta, átmosta az agyukat, és elengedte őket. Idővel ezek thetánokként beépültek az emberekbe. 

Ha valaki tagja akar lenni a szcientológiai egyháznak, akkor át kell esnie az úgynevezett auditáláson. Ezt az egyház által kinevezett auditor végzi, akivel egy négyszemközti beszélgetéssel elkezdődik az önmegismerési folyamat, amely során fény derül a hibáinkra és a lelkünk sérüléseire. A gyónás rendszerint az auditor értékelésével ér véget, ami általában nagyon negatív. Természetesen van lehetőség a továbblépésre, a fejlődésre, csak tudja az ember fizetni, mert ez nincs ingyen.”Vannak, akik szerint a szcientológia elsősorban nem egyházként, hanem álcázott üzleti vállalkozásként működik.

A szcientológiai egyházat sok országban nem fogadják el vallásként, sőt egy szektának tekintik, korlátozzák vagy tiltják a működését. Magyaroroszágon 2012-ben megvonták a szervezet egyházi státuszát, de nem tiltották be, így vallási egyesületként működik.

Szerte a világon sok követője van, a leghíresebbek között van két hollywoodi világsztár, Tom Cruise és John Travolta is.Leah Remini amerikai színésznő 2013-ban lépett ki a szektából, és írt egy könyvet az egyházban töltött időről. Egy interjúban arról beszélt, hogy egy idő után az ember kezdi elveszíteni a kapcsolatot az igazi világgal, és mindenkit, aki nem hívő, elkezd az ellenségének tekinteni. A színésznő 1 milliárd forintnyi dollárt fizetett ki tanfolyamokra és különböző projektekre.