hirdetés

Lemond Felcsút szomszédos településének polgármestere. A nem fideszes politikus mindezt azért teszi, hogy pénzt kapjon a település, hogy fejlődhessen Óbarok, hisz köztudott, hogy aki nem fideszes, az semmit nem kap. Borbíró Mihály reméli, ezzel hozzájuk is ömleni fog a pénz.  

borbíró mihály óbarok polgármester-feol

Rekordmennyiségben ömlik az EU-s és másmilyen pénz is Felcsútra. De nem Óbarokra, ahol a legutóbbi választáson a lakók elkövettek egy igen nagy hibát: többedjére sem fideszes polgármestert választottak.

A Felcsúttal szomszédos nyolcszáz lelkes falu független vezetője úgy döntött, a település érdekében inkább lemond és átadja a helyét egy „pártkatonának” – csak jusson végre hozzájuk is fejlesztési forrás.

Borbíró Mihály az önkormányzati lapban fakadt ki, többek között amiatt, hogy „minden évben újabb és újabb elvonásokkal kényszerítik a falut” arra, hogy adóemelésekkel, új adókkal biztosítsák a helyi fejlesztések forrásait, miközben pályázataikat rendre elutasítják, vélhetően az ő személye miatt.

Szinte már mindenki tudja, hogy a költségvetési év vége felé távozom a posztomról, mert az a meggyőződésem, hogy ameddig én (függetlenként) állok a falu élén, addig semmilyen forrásra nem számíthatunk, nem úgy Nagyegyháza, ott már rendelkeznek szóbeli ígérvényekkel. Azt a felelősséget azonban, hogy Óbarok nem fejlődhet, holott itt kétszer annyi lakos van, csak azért, mert „nem okosan szavaztak”, én nem vállalhatom fel. Tudják, úgy tűnik, választásokkal nem tudtak legyőzni, hát a lelkiismeretemmel sikerült – írta a Felcsút melletti falu függetlenként megválasztott vezetője.

(Forrrás: Óbarok -Propeller )