hirdetés

Nem tétlenkedik a budapesti amerikai nagykövet David Pressman és csapata . Az USA nagykövetsége arról tett közzé videó animációt, hogy magyar politikusok és kormányközeli fizetett újságírók durva Amerika és Nyugat ellenes nyilatkozatokat tettek. Pressman csapata felhívja a Twitteren közzé tett animációban a figyelmet arra, hogy Amerika és Magyarország szövetségesek.

 

Leleményes , ötletes és tényeken alapuló videó animációt tett közzé az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a Twitteren. David Pressman és csapata mondhatni felvette a kesztyűt az állami pénzekből kitömött média felületekkel és tükröket mutatja fel a politikusoknak az igazságot. Nos ez igazából nem egy nagykövetség feladata lenne, de az ellenzéki vagy a független média szinte megszűnt Magyarországon. A

A követség animációs kisfilmjében a következő szöveg szerepel a mozgókép mellett: „Az elmúlt hetekben egyes vezető magyar kormányzati szereplők és a kormány által finanszírozott kommentátorok durva Nyugat- és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek. Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek. Az agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell tartanunk, nem pedig széthúznunk!”

Ezt követően az orosz narratívába passzoló állítások és okfejtések sora ugrik fel magyarul:

Mi van akkor, ha a birodalomépítési politika nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak?

Aztán felteszik a kérdést, ki mondta: Kövér László vagy Vlagyimir Putyin? Ebben az esetben a házelnök volt a nyerő.

Idézik még azt is, amikor Bencsik András arról beszélt, hogy az Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót, és azt is, hogy Mráz Ágoston szerint az USA valójában a haszonélvezője a háborúnak. És azt is, amikor Semjén Zsolt az amerikai egyetemekről induló neopogány, barbár ideológiákat elemzi.