hirdetés

Lecsaptak a TEK fegyveresei egy miskolci idős bácsira, aki illegálisan tartott éles lőfegyvereket és géppisztolyokat. A férfi beismerte tettét . Azt azonban nem tudni , hogy szenvedélyes gyűjtő-e a bácsi vagy jobb híján úgy gondolta fegyverkereskedőnek áll ennyi év élettapasztalattal a háta mögött.

 

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 70 éves miskolci férfival szemben.

A gyanúsított 2021. január 21-ét megelőzően több fajta fegyvert szerzett be és tartott magánál. Az engedélyek nélkül tartott pisztolyokhoz, puskákhoz éles lőszereket is beszerzett.

A férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére elfogta. Az elfogást követően tartott házkutatás során a férfinál gépkarabélyt, géppisztoly, félautomata puskát, maroklőfegyvert, flóbert forgótáras maroklőfegyvert, továbbá 343 darab különböző kaliberű éles lőszert foglaltak le a rendőrök.

Tény kérdése, hogy ennyi fegyverrel egy kisebb csatába lehet vonulni. Mondjuk a gépfegyverek igen erősek.

A nyomozók a férfi előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, ahol beismerő vallomást tett.

(Turcsányi)