hirdetés

Elmarad az Akadémián az a konferencia, amelyet a John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ tartott volna. A gazdasági kutatások anyagait a Matolcsy-féle Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatta.

john henry newmannA John Henry Newman Oktatási Központ alapítója Kertész-Bakos Ferenc, akiről több média is azt állítja, hogy kamudoktor és ehhez még tudományos végzettsége sincs. És akit az Index dilamagyárosnak is nevez néha napján, maga mondta le a rendezvényt, miután megint elkezdődött a sárdobálás.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a konferenciát legfőképp azért kellett lemondani, mert megint heves támadások érték az MNB Alapítványt és Kertész-Bakost is. Ez a gyors konferencialefújás pedig a legkisebb rossz az ügyet tisztán látó és közelről ismert forrásaink. A jó előre megszervezett előadásokat feltehetőleg az MNB-alapítványok védelmében is tették. Próbáltuk utolérni a sümegi ex-főiskola alapítóját, de ő sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesüléseinket.

Pénteken aztán váratlanul az MTA arról tájékoztatta a lapot, hogy az esemény elmarad. Kertész-Bakosék saját honlapjukon pedig azt írták: „A konferenciát a Newman Központ lemondta”.

Mint ismeretes, Kertész-Bakos oktatási központjának működési engedélyét a közelmúltban az Oktatási Hivatal visszavonta, a John Henry Newman Oktatási Központot a közösségi felsőoktatási képzési központokról vezetett nyilvántartásából pedig törölte. Minderre azután került sor, hogy a fenntartó egyesület egyik tagja tízmilliós nagyságrendű sikkasztás és csalás gyanúja miatt feljelentést tett a központ két vezetője ellen. Az ügyben gyanúsított nincs, az Esti Újság úgy tudja. Sümeg önkormányzata ezután felszámolási eljárást is kezdeményezett a központot működtető kft. ellen, de erről sincs hír, hogy mi lett a vég mindennek.
A John Henry Newman Oktatási Központ anyacége már alakulásakor 28 millió forintos támogatást nyert el az MNB-alapítványoktól.