hirdetés

Szabó Szabolcs az Együtt képviselője  a CEU működését ellehetetlenítő felsőoktatási törvénymódosítás megszavazásakor egy szirénázó hangosbeszélővel tiltakozott, amit a terembiztosok elvettek tőle.

szabó szabolcsKövér László ki is oktatta a renitens honatyát. A házelnök egyebek mellett azzal érvelt, hogy a szirénázás sértette az Országgyűlés tekintélyét, és alkalmas volt arra, hogy a Ház munkájába és annak szakszerűségébe vetett közbizalmat megingassa, illetve a közvélemény előtt „súlytalanítsa” a többi képviselő szavazatával kifejezett véleményét .


A sziréna használata a szavazás akadályozása mellett – figyelemmel a törvényjavaslatot övező vita intenzitására – magában hordozta a szélesebb körű rendbontás veszélyét is– indokolt a fideszes házelnök.


Szabó Szabolcs képviselő elmondta, hogy túlzásnak érzi Kövér indoklását, ő egy elfogadhatatlan törvénnyel kapcsolatban fejezte ki így a véleményét.

Szabó elmondta, hogy „különösebben nem izgatja” a házelnök döntése. Az Együtt politikusa azt mondta: jogászok vizsgálják, milyen lehetőségek vannak a házelnöki határozat megtámadására. Az azonban tény, hogy az ellenzéki honatyák és honanyák helyzete igencsak kilátástalan.