hirdetés

Lecsaptak a Pest megyei nyomozók a TEK-el a keménykedő Szigetszentmiklós zsaroló bandára. Az akcióban félszáz rendőr vett részt. A zsaroló banda tagjai közt 18 éves fiúk is voltak, akik évek óta jól ismertek a nyomozók előtt és akik a helyi alvilági körök nyomában kívántak lépni. Most lesz idejük gondolkodni, hisz egy rendezvényen erősködtek ez lett a vesztük.

 

Budapesten, Érden, Szigethalmon és Szigetszentmiklóson kilenc helyszínen 50 rendőr és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei intézkedtek egy zsarolóbanda tagjainak elfogására június 29-én hajnalban. A célszemélyek egy része a rendőrök előtt ismert, szervezett bűnözéshez kapcsolható elődeik nyomdokait követő bandatagok voltak – írta a police.hu. Az alapügy egy szigetszentmiklósi vendéglátóhely „betámadása” volt.

Még 2022. május 27-én késő este történt, hogy egy szigetszentmiklósi étteremnél három autó fékezett le, a kocsikból 9 férfi szállt ki, majd ketten besétáltak, hogy „kikísérjék” társaik elé az ott zajló rendezvény szervezőjét. Az utcán körben álló, fenyegetően fellépő társaság a középen álló szervező tudtára adta: ha nem fizet, véget vetnek a bulinak. A további nyomaték kedvéért a legkevésbé sem udvariasan szólították fel az étteremben szórakozókat távozásra.

A bent lévők egy része engedelmeskedve hazament, miközben a szervezőre ráparancsoltak, ha 10 perc múlva sem vet véget a bulinak, akkor válogatott módszerekkel fogják átalakítani a fejét. Ráadásul az est bevételére is igényt fogalmaztak meg.

Elmentek, majd visszatértek és számon kérték, miért tart még mindig a rendezvény, amikor ők nem ezt határozták meg. Az erőfölény és az élete elleni közvetlen fenyegető kijelentések hatására a szervező berekesztette az összejövetelt.
A súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás 9 tettesét fogták el 2022. június 29-én reggel. Nyolc gyanúsított személyi szabadságának legsúlyosabb korlátozását kezdeményezték, az ügyész hattal értett egyet, ezért a többiek szabadlábon védekezhetnek.

A kihallgatások érdemi, a vallomásra vonatkozó része egyiküknél sem nem nyúlt hosszúra, nem bizonyultak beszédesnek, a gyanúsítás elleni panaszok is egyeztek. A bűncselekményt alátámasztó bizonyítékok azonban több mint elégségesek voltak a megalapozott gyanú közléséhez.

A 20 éves Sz. János, a 28 éves A. Ahmed, a 21 éves B. Máté, és H. Márkó, valamint a 18 éves Sz. Krisztofer, és K. Sándor letartóztatását a bíróság 2022. július 1-jén elrendelte. Társaik, a 19 éves Sz. Krisztián, a 18 éves R. Dávid és K. Bence szabadlábon védekezhetnek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vizsgálják, hogy a gyanúsítottakhoz további, hasonló jellegű bűncselekmények köthetők-e.

 

( Cs.T.)