hirdetés

Újabb csapás a drogkereskedőkre. A Terrorelhárítási Központ két műveleti egysége 11 helyszínen egy időben, összehangolt akcióban május 15-én csaptak le a hajdúsági bűnszervezet több tagjára. A nyomozók hamis gyógyszereket, tiltott teljesítményfokozókat is találtak és kiderült a banda örömlányokat is futtatott. Most egy jó darabig Debrecenben és környékén hiánycikk lesz a kokain is szerencsére.

Az elfogásokat operatív megfigyelés előzte meg és a felderítőknek olyan információ jutott a tudomásukra, hogy a hajdúsági társaság kábítószerrel és teljesítményfokozó szerekkel kereskedik a vármegyében. A felderítők, a bűnügyi igazgatóság nyomozói, a Cívis és Körös Közterületi Támogató Alosztály munkatársai, valamint a Terrorelhárítási Központ két műveleti egysége egy összehangolt akcióban május 15-én csaptak le a szervezet több tagjára.

A rendőrök hat embert állítottak elő, akik közül többen kábítószerrel, tiltott teljesítményfokozó szerekkel és hamis gyógyszerekkel kereskedtek; a nyomozás során arra is fény derült, hogy közülük két férfi és egy nő bérelt lakásokat biztosítottak prostituáltak részére naponta több tízezer forint bérleti díjért.

A gyanúsítotti kihallgatásokat követően négy férfit és egy nőt bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásukra, amit a Debreceni Járásbíróság négyüknél elrendelt, egy férfi pedig bűnügyi felügyelet alá került.

A kutatások során mintegy kétmillió forint készpénzt, több száz adag kábítószert, hamis gyógyszereket, teljesítményfokozó szereket és a terjesztésükhöz szükséges eszközöket találtak a rendőrök, továbbá az egyik gyanúsítottól egy gáz- és riasztófegyvert is lefoglaltak.

Az ügy teljeskörű felderítése során a bűnügyesek több fogyasztót is gyanúsítottként hallgattak ki, nekik kábítószer birtoklás miatt kell felelniük.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem, teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, gyógyszerhamisítás, valamint prostitúció elősegítése bűntett miatt indított büntetőeljárásokat – áll a közleményben.

Tény kérdése, hogy a rendőrség és a TEK egyre több bűnszervezetet csíp nyakon, akik drogkereskedelemben utaznak. Ez köszönhető a külföldi társszerveknek és a vádalkukat kötő gyanúsítottaknak is, akik bizony bármire képesek csak ne kelljen súlyos éveket ülni a dutyiban.