hirdetés

150 milliós drogfogás Tompánál. Két albán férfi bukott le a drogszállítmánnyal, túl gyanúsan viselkedtek most hosszú időre dutyiba kerülnek.
drogfogás röszkeRekord mennyiségű, 10,7 kilogramm heroint foglalt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a tompai határátkelőnél. A kábítószer feketepiaci értéke 160 millió forint körüli – írja a police.hu.

Két albán férfi jelentkezett belépésre egy Volkswagennel még csütörtök éjjel 3 órakor. Az útlevelet ellenőrző rendőrnek feltűnt, hogy gyanúsan viselkednek, ezért úgy döntött, hogy teljesen átvizsgálja az autót.ú

Kiderült, hogy az alvázon a nyitott kardánalagutat behegesztették. A rejtekhelyről 20 darab, összesen 10,7 kilogramm súlyú csomag került elő, amelyekben barna por volt. Az anyag a helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint heroin, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 160 millió forint.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy bár a végleges szakértői véleményre még várni kell, de az már most kijelenthető, hogy az elmúlt évek legnagyobb heroinfogásáról van szó. A két férfit a rendőrök őrizetbe vették, kihallgatták, majd előzetes letartóztatásukat kérték.