hirdetés

Plüssállatnak álcázta a tigrist egy thai nő de az ördögi terv dugába dőlt. A csempész trükk azonban nem vált be. A 31 éves thai nő csomagja ugyanis túl nehéznek bizonyult a Suvarnabhumi repülőtér ellenőrzése során, ezért röntgenvizsgálatra küldték a táskát, amelyben plüsstigrisek voltak de az egyik mozgott.

plüssnek álcázott tigris

Az alig két hónapos, tündéri hím tirgiskölyök bealtatózva, félig éber és erősen dehidratált állapotban feküdt a játékok között a bőröndben. A csempészek egyértelműen azt a látszatot akarták kelteni, hogy az állat a játékok egyike. A 31 éves asszony hiába volt valószínűleg csak a futár, így is minimum 4 év börtönbüntetésre és több, mint ezer dollárnyi pénzbüntetésre számíthat.

Nagyon örülünk, hogy sikerült ezt a veszélyeztetett fajok közé tartozó állatkát megmenteni. Nem tudjuk, vadon vagy fogságban született-e, de most már biztonságban van és DNS-vizsgálatokkal dolgozunk azon, hogy megtudjuk, honnan lophatták el. -nyilatkozta Manop Lauprasert, az egyik legnagyobb ázsiai állat-és növényvédő szervezet tagja.