hirdetés

Lebukott NAV-os
2014-06-24 18:49

Infókat adott egy NAV-os az ismerőseinek a razziákról. Sőt még az ellenőrök fotóit is átadta illetékteleneknek a hivatal által oly sokat hangoztatott megvesztegethetetlen munkatárs. A adóellenőr veszte az lett, hogy hónapokon át lehallgatták de nem vette észre.

A napokban kezdődött meg a pere a Szolnoki Törvényszéken annak a NAV-os vádlottnak a pere,aki információkat osztott meg a razziákról ismerőseivel. A heti ütemtervek alapján tudta, mikor és hol várhatóak adóellenőrzések, kik lesznek a revizorok. Az ellenőrnek jó barátja volt egy vendéglátós, aki palacsintázót működtetett az abádszalóki Tisza-tónál. A revizor 2012 nyarán, még az ellenőrzések előtt adott neki egy tablóképet a Jász-­Nagykun-Szolnok Megyei Adóigazgatóság operatív ellenőrzési osztályán dolgozó ellenőrökről, hogy felismerhesse őket.

A vádirat szerint az ellenőr 2012. augusztus 3-án Szolnokról felhívta a barátját, és szólt neki, hogy a kollégái megjelenhetnek nála. Másnap már azt is elmondta neki, hogy az egész strandon csak egy revizorpáros végez majd ellenőrzéseket. Volt arra is példa, amikor azt jelezte a vállalkozónak, hogy éppen akkor nem kell adóellenőrzéstől tartania.

A volt ellenőr a bíróság előtt elismerte, hogy telefonon súgott információkat a barátjának. Azzal védekezett, hogy a NAV honlapján is megjelentek hírek a nyári adóellenőrzésekről. Az első tárgyalási napon kiderült, hogy a vádlott telefonját hónapokon át lehallgatták. Perét szeptember 14-én, tanúmeghallgatással folytatják.

Nos ténykérdése, hogy a most bíróság elött álló NAV-os egy pici hal. A nagyhalak pedig sosem fognak lebukni. Nézzük csak a nyilvánosság előtt felszólaló és az elsíbolt multi cégek meg nem fizetett adómilliárdjairól és áfa csalásairól beszámoló Horváth András esetét. Semmi nem történt. Oly annyira nem, hogy hiába indult el a választásokon a volt adóellenőr, alig kapott némi szavazatot. A milliárdos áfa csalások pedig tovább folynak, nagyüzemben.