hirdetés

Hiába volt óvatos, hiába volt a virágnyelv,  lebukott a kollegáknak drogot szállító dorogi férfi. Munkatársainak árulta házi készítésű hasisát egy dorogi férfi. A kollégák sms-ben rendelték a kábítószert, amit a lebukás elkerülése érdekében „zöldfűszeres pogácsának”, illetve „vidámságnak” hívtak.

US-HOLIDAY-INDEPENDENCE DAY-MARIJUANA-MARKET

Az Esztergomi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt egy 33 éves dorogi férfivel szemben, aki munkatársainak árult kábítószert. A férfi 2011 végén, az interneten hasis kendernövénymagokat rendelt, majd a magokat lakóhelyének kamrahelyiségében cserépedényekbe elültette,és a növények termesztéséhez szükséges mesterséges fényt biztosító világító berendezést is kiépítette. Az elkövető a kifejlődött hasis kendernövényeket leszüretelte, és azokat alufóliába csomagolva a lakásán tárolta értékesítés céljából.

A férfi több éven keresztül adott el a kollégáinak az általa termesztett kábítószerből, melynek ára kétezer forint volt grammonként, így a férfi több százezer forinttal gazdagodott. A munkatársak sms-ben rendelték a kábítószert,amit a lebukás elkerülése érdekében „zöldfűszeres pogácsának”, illetve „vidámságnak” hívtak.

A kábítószer-kereskedővel szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta – közölte dr. Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője.