hirdetés

Hatalmas ékszerfogás a reptéren. Több mint 130 millió forint értékű ékszert akartak ékszerutánzatként behozni az országba az Egyesült Államokból, de nem jött össze. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.NAVA Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy Amerikai Egyesült Államokból érkezett csomagon ékszerutánzat volt feltüntetve 13 130 dollár értékben. A pénzügyőröknek azonban gyanússá vált a küldemény, ezért teljes körűen átvizsgálták a küldeményt, és mintegy kétezer ékszert találtak, köztük különféle drágakövekkel díszített ezüst ékszerek is voltak.

A csomagban talált tételes árulista szerint az ékszerek értéke 473 400 dollár, vagyis több mint 130 millió forint. Az ékszereket a pénzügyőrök lefoglalták, a NAV pénzügyi nyomozói pedig költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Az ügyben feltehetőleg rengeteg tanúmeghallgatás és gyanúsítás lesz. A NAV és a rendőrség vélhetőleg azt is vizsgálja, hogy ez az első küldemény volt, vagy már több jött át hasonló trükkel.