hirdetés

Rendőr követett el két bankrablást is Pécsen az elmúlt években. Feltehetőleg az ügyészek is meglepődtek amikor rájöttek, hogy egy rendőr az elkövető. Ilyen esetre, hogy egy rendőr bankrablónak álljon, bizony az elmúlt években nem volt példa.

 

Elfogták állítólag azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy fél éven belül kétszer is kirabolt egy bankot Pécsen. A Szabad Pécs is azt írja, hogy egy rendőrt gyanúsítanak a rablásokkal. A férfi a gazdasági osztály munkatársaként dolgozott.

Mindkétszer a Komlói úti Takarékbankot rabolták ki, első alkalommal 2019 novemberében, majd 2020 tavaszán sétált be egy férfi a takarékfiókba, s mindkétszer fegyverrel kényszerítette a bankban dolgozókat a kasszában lévő pénz átadására. Értesüléseink szerint az elkövető több millió forinttal távozott a második rablás után.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt folytat nyomozást, és a vagyon elleni erőszakos bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárásban a nyomozati cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. Hozzátette, további információ az ügyben a büntetőeljárás érdekei miatt jelenleg nem közölhető.

(CsT)