hirdetés

Egyre leleményesebbek a drogtermesztők. Már fóliasátorban is megy a tiltott növény termesztése. Ennek ellenére egy ilyen drogültetvényt számoltak fel a rendőrök egy csengődi tanyán. Kábítószer-birtoklás bűntett gyanúja miatt egy 42 éves férfit őrizetbe vettek.

csengőd dróg fólia

A kiskőrösi rendőrök is megdöbbentek, amikor a csengődi tanyára érkezve marihuánára jellemző szagot éreztek, majd a helyszíni szemle során egy fóliasátorban 212 tőből álló cannabisültetvényt, az épületben pedig több mint 20 kilogramm szárított növényi törmeléket találtak.

A lefoglalt, 100-120 centiméter magas növényekről a botanikus szakértő megállapította, hogy kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, amely a tőszám miatt igen jelentős mennyiségű. A rendőrök a termesztéshez használt eszközöket is lefoglalták. A nyomozók egy 42 éves mikosszéplaki férfit gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

A magyar termesztők tehát leleményesek. Az azonban egészen biztos, hogy valaki bejelentette a fóliasátorban drogot termesztő férfit, hisz a rendőrök csak úgy a tanyákra nem szoktak bejárkálni.