hirdetés

Lassan javul az állapota M.Richárdnak, akit BV kórházban kezelnek miután a szombathelyi börtönben stroke-ot kapott még decemberben. Az Esti Újság úgy tudja, hogy az éjszakai élet ismert figurája, aki a Dózsa György úti halálos kimenetelű ámokfutásával került legutóbb be a hírekbe, már tud beszélni és a féloldalas bénulása is szép lassan javul. Sőt hamarosan félbe is szakíthatják a büntetését és kiengedik a börtönből.

 

Az már biztos, hogy elmaradnak a tárgyalásai M. Richárdnak, mert jelenlegi egészségügi állapota nem teszi ezt lehetővé. A börtönbüntetését töltő férfi a szombathelyi börtönben kaott stroke-ot, majd onnan szállították a jó pár órányira lévő berettyóújfalui BV kórházba.

Nos ez a hosszas szállítás picit fura, hisz egy stroke-os esetében a gyors ellátás tudja csak garantálni az életben maradást. Azt nem tudjuk, hogy a hosszas kocsikázásra azért került-e sor mert Szombathely közelében nem volt olyan intézmény, ami stroke-os betegeket tudna ellátni vagy más miatt döntött így a BV vezetése. Tény, hogy M.Richárd fél oldala lebénult és bizony a beszéddel is súlyos gondjai lettek. Az Esti Újság úgy tudja most már tud kommunikálni M.Rcihárd., de felépülése jó pár hónapig fog eltartani.

Ügyfelem köszönjük szépen jól van, folyik a rehabilitációja a BV Kórházban ez jó ideig elfog tartani -mondta Dr. Jován László ügyvéd az Esti Újságnak.

Azon kérdésünkre az ismert ügyvéd nem igazán kívánt semmit sem mondani, hogy M.Richárdot miért kocsikáztatták hosszú órákon át, hisz a stroke lényege a gyors orvosi beavatkozás.

Nem tudok erre és nem is tudok igazán mint mondani erről. A BV így döntött valamilyen oknál fogva. – mondta Dr.Jován.

Úgy tudjuk M.Richárd kezelését szeretné az ügyvédje, ha egy klinikán és szakirányú rehabilitációs intézetben folytatnák, hogy minél gyorsabban fel tudjon épülni és így a rá váró pereken minél elöbb megtudjon jelenni és tisztázza magát a vádak alól. A BV kórházban ugyanis bár jók az orvosok és az ellátás is, de nem igazán adott minden egy stroke-os  tökéletes rehabilitációs kezeléséhez.

Így elképzelhető, hogy M.Richárd büntetését a rehabilitáció idejére félbeszakítják és szabadulhat a börtönből. Azonban ezt miképp lehet majd kivitelezni érdekes és izgalmas kérdés. Feltehetőleg kapna egy nyomkövetőt M.Richárd, hisz aligha őrizné a nap 24 órájában egy rendőr, bár már erre is volt példa a magyar krismilaisztika történetében.

(Csákány Tibor )