hirdetés

A politikai színjáték utolsó elötti felvonása, hogy a Közgép vezére Simicska Lajos újabb csavart mutatott be a közte és a Fidesz közti viszonyából. Simicska úr ugyanis nem tartja kizártnak, hogy hamarosan politikusi pályára lép és bekerül a Parlamentbe. Nos a csavart meg is duplázta  a milliárdos vállalkozó, mert  azt már nem mondta el, hogy a Fidesz színeiben politizálna-e. Nos sokan a kormányból meglepődtek Simicska szavain. Volt, aki egyenesen kinevette Simicskát. Igen Lázár János vihogta ki a tőle sokkal de sokkal gazdagabb és tapasztaltabb ős fideszest. Nos ez volt a csavar triplája Simicska részéről, hisz hamar kiderült kettejük viszonya a rossz.  

pusztai zsuzsa , liszkay g‡bor , nyerges attila , simicska lajos

A február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési választáson lehet, hogy elindul a Közgép ura, a milliárdos Simicska Lajos– állítja a Népszava. Mindezt a Közgép szóvivőjén keresztül maga Simicska is megerősítette a 444.hu-nak.

Simicska Lajos azt tervezi, hogy elindul a várhatóan február 22-én megrendezendő veszprémi időközi országgyűlési választáson, ráadásul nem biztos, hogy fideszesként. Nos ez mindenképpen a hét mondása. Tény kérdése, hogy Simicska több szálon is kötődik a településhez; a közeli Hárskúton 300 hektáros családi vállalkozást birtokol, nemrég információnk szerint lakóingatlant is vásárolt a városban és közismert, hogy rendszeresen megjelenik a Veszprém férfi kézilabdacsapatának meccsein.

Az uniós biztossá választott Navracsics Tibor megüresedett mandátumának azért van különös jelentősége, mert ha nem a kormánypárt jelöltje nyer a választókerületben, a Fidesz-KDNP elvileg elveszíti kétharmados többségét a parlamentben.

Több kormánypárti politikus is meglepődött Simicska politikai ambicióin. Volt, aki ki is nevette, sőt hatalmasat kacagott. Igen Lázár János merte venni a bátorságot, hogy némi cinizmust is bele vigyen a válaszába.

 

Érződik az év végi fáradtság – mondta Lázár János, miniszter.

 

Simicska ezen terve azonban több mint jó. Lehet őt nem szeretni de pénzt csinálni nagyon tud. Ez tény. Az is tény, hogy amíg Lázárék még sehol sem voltak és a Fidesz sem volt kormányon bizony Simicska finanszírozta 8 évig a pártot. Lehet őt párton belül sem kedvelni de illik tisztelni. Feltehetőleg ha  elindulna meg is nyerné a veszprémi választásokat és bekerülne a Parlamentbe, ahol azért tudna némi zűrt okozni Simicska. Sőt sokan meg s lepődnének és köpni nyelni nem tudnának. S Simicska maga kezdhetné lebontani a kormány nagyképű arrogáns , döbrögis sokaságát. S így belegondolva talán épp ezen politikai ambiciók miatt lett feszültség közte és a Fidesz között. De az is lehet, hogy semmiféle feszkó nem volt de a Közgépes múltat el kellett varrni, a súlyos milliárdokat is el kell maszatolni, hisz ez nagy támadási felület lenne Simicskára nézve. S ezen politikai színjáték része lehet így szegény Vida Ildikó NAV elnök is, aki azt sem tudja miért most és miért őt kezdték ki és miért nem védi meg most senki.