hirdetés

Mogyoródon is durvul a választási kampány. Kígyót-békát mondanak a jelenlegi városvezetésre, amely többsége alaptalan. Sőt még a 80 éves lokálpatrióta és képviselői csúcstartó Kapitány Attilát is próbálják lejáratni, igaz nem yachtos, kokós, örömlányos fotókkal, hanem másképp. Azonban lássunk egy picit a színfalak mögé, amelyben a támadások célkeresztjébe került alpolgármester segít nekünk.

 

Van Mogyoródnak egy Tellus álnevű, valótlan állításokra és gyűlölködésre uszító újságírója, aki mögött feltételezni lehet az egykori Mogyoródi Hírek volt főszerkesztőjét, June Attilát. Emlékezzünk vissza a 2014-ben kiadott fekete újságjára, amely azóta átváltozott, és Hír2146 címen fehér köntösben, de változatlan ideológiában megy most tovább. Elolvastam az augusztusi számot, és mivel nevem említve van, Polgármesterem által tett intelem ellenére -tűrjem a támadásokat- írok most a címnek megfelelően.

Tisztelt Mogyoródiak!

Valóban a Berektető ügyet én más módon oldottam volna meg, ezt vállalom. Azonban Tellus Úr azon törekvése, hogy éket verjen közénk, nem fog sikerülni! A történet csak annyiban érdekes, hogy mi függetlenek véleményünk szabadságát mindig megőriztük, és önállóságunk egyetlen célt szolgál, a község fejlődését. A kulturált vita pedig mindig építő!

A választás előjátéka elkezdődött. Szükség van a korrekt tájékoztatásra – hiszen a korteskedés része a demokráciának -, de az alantas támadásnak nem szabad felülni. Mogyoród életében a 2014-es választás megmutatta, hogy Egészségházat füllenteni, alapkövet letenni, gyűlöletet kelteni nem szabad. Mogyoródot értelmes emberek sokasága lakja, akik ezt nem fogadták el, és eszerint szavaztak.

Hogy miért nem eredményeikkel és részletes terveikkel jelentek meg akkor Önök előtt? Azért, mert nem voltak eredmények, hacsak az nem, hogy az állam a község adósságát 2,2 milliárd Ft összegben átvállalta, vagy az, hogy egyáltalán életben maradt a település működése. Az Egészségház látványtervének 2014-ben sem engedélyes terve, sem anyagi fedezet nem volt. Üres, megalapozatlan ígéret volt!

Érzékeltetni szeretném, hogy a regnáló Testület honnan indult el. Lepusztult utak, felújításra szoruló Óvoda és Egészségház. A csapadékvíz-elvezetés karbantartása évtizedek óta elmaradva. Olyan igénytelen Polgármesteri Hivatal, ahol a WC és a konyha egyben van, és még sorolhatnám, de a méltatlan, igénytelen vezetés hagyatékát tovább részletezni még kedvem sincs.

Amiben elöl jártak, az a megosztás, a gyűlölködés, az elzárkózás a választóktól, az érthetetlen felsőbbrendűségük kifejezése. A „gyüttmentek” megkülönböztetése, az ide illő alázat teljes hiánya.

Igen, alázat. Milyen mély fogalom egy köztisztséget végző részére! Alázat a választók felé, hiszen van fogadóóra és az alázattal élő bármikor megszólítható. Alázat a célok érdekében, hogy a megvalósulás mindannyiunk örömére a jobb életkörülményt szolgálja és ezáltal legyen élhetőbb a mi községünk!

Kérem, ne üljünk fel az álnév mögé bújók, a tehetségtelenek, a hozzá nem értők gusztustalan riogatásának, a félelemkeltésnek, a folyton csak kritizálóknak és mocskolódóknak! Ez a fajta politikai taktika már lejárt, ma már tudjuk, hogy a cselekvés helyett ezek a manipulatív acsarkodások csak menekülő útvonalak a leszerepeltek számára.

Mi a jövő?

A választó joggal teszi fel a kérdést, mielőtt elvonul a fülkébe a megfelelő személyek mellé tenni az x-et. Ebben a kérdésben én csak ajánlhatok és kérhetek: esélyt adni függetleneknek Paulovics Géza vezetésével, és Mogyoród tovább fog haladni a fejlődés útján.

A község beruházásainak történetében 2019 olyan év, amikor a költségvetés eléri a 2 milliárd forintot. E szám mögött rejlő megvalósulást érzékelni leginkább Önök tudják, akik látják a felújításokat vagy épp az új építésű létesítményeket.

Ezeket az eredményeket el nem ismerni balgaság lenne.

Soraimat egy talált gondolattal zárnám, melyben van némi túlzás, azonban a mondat első fele maximálisan megállja a helyét az elmúlt hónapokat tekintve: „Az ellenzék bármire képes, de semmire nem alkalmas.”

Adjunk esélyt a Paulovics Géza vezette függetleneknek, és eredményeink legyenek közösek!

( szerző: Esti Újság- Kapitány Attila )