hirdetés

Szabadlábon van és lassan lezárulhat a Fidesz Ifjúsági Tagozata exelnökének az euróhamisítási botránya. Állítólag már februárban megtörténhet. Hogy lesz-e vádemelés az ex-fideszes állítólagos pénzhamisító ügyében, nem tudni.

 veres_aron

Mint ismeretes, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának exvezetője, V. Áron tavaly februárban bukott le egy hamis 100 euróssal a Keleti pályaudvarnál, amikor azt beakarta váltani. Amikor kiderült, hogy hamis a pénz, a politikus menekülni kezdett, és ez volt a veszte. Mindent megúszhatott volna, ha simán meglepődve megvárja a rendőröket, átadja a hamis bankjegyet, és azt mondja, ő ezt kapta. Ennyi. Megúszhatta volna a börtönhónapokat, és talán  apolitikai karrierjének se kellett volna búcsút intenie.

Miután menekült V. Áron, és egy egyenruhás elkapta, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának korábbi elnökénél ezután házkutatást tartottak, és találtak is nála még 297 darab feltehetően hamis 100 euróst és öt 20 euróst is. Így elrendelte az illetékes bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását, most egy évvel később pedig le is zárulhat a V. Áron ügyében folytatott nyomozás.

V. Áron először azzal védekezett, hogy egy külföldi ismerőse adta neki a pénzt, aki tartozott neki, és fogalma sem volt arról, hogy a bankjegyek hamisak.

Az ex-fideszes elnök állítólag korábban leköszönt posztjáról már, és évekig adta ki magát a Fidesz IT-elnökének, legalábbis a Fidesz-tagról ezt hangoztatták a párt illetékesei. V. Áront, a keleti nyitás nagy barátját azonban  a nem felejtő internet kidobta, s komoly ellentmondásokat okozott, hogy több, viszonylag olyan friss kép került elő róla, ahol vezető fideszesekkel mutatkozott a hamis pénzzel lebukó ex-fideszes férfi. Sőt hivatalos rendezvényeken is IT-elnökként szerepelt, holott már állítólag nem volt az.

(Fotó: Fidesz)