hirdetés

Nem fizette ki állítólag a Fidesz illetékese azon személyek mindegyikét, diákokat, kvázi önkéntesek órabérét, akik segítették a párt sikerét a választásokon. Úgy tudjuk  annyira feltérképezték a választók adatait, s politikai hovatartozását, hogy azt még a panelházak emeleteire bontva is tudni lehet. Így derült ki számunkra is, hogy az Üllői úton egy panelház ( tudjuk a ház címét és nevét, de nem hozzuk nyilvánosságra egyelőre ezt, egy esetleges nyomozás sikeres befejezése érdekében  ) összes lakója mind baloldali és liberális szimpatizáns. de van kerület, ahol a romákat térképzeték ugyanígy fel. Úgy tudni a fiatal önkéntesek a 444.hu szerint a SZECS tagjai a legutóbbi önkormányzati választásoknál folyamatosan jelentettek, fotóztak és jegyzeteltek  azon helyekről, ahol a különféle konkurens pártok embereit látták. Sőt igény szerint más pártok részére is dolgoztak,igaz főként az aláírások gyűjtésénél  ezzel is némi plusz pénzt keresve. A SZECS fedőnevű önkéntesek úgy tudjuk körzetekre bontva dolgoztak, de a legjobbakat a párt utaztatta vidékre is, s  információink szerint egy egy csapat 200 főből is állt.

 fidesz győzelem

A 444 pénteken arról írt, hogy Kubatov Gábor irányítása alatt fiatal aktivistákkal törvénytelenül gyűjtött adatokat a Fidesz. A Jobbik szerint a „Szabad Európa Csapatnak” nevezett „bűnszervezetet” fel kell tárni. Az Együtt feljelentést tett az ügyben és azt kéri az ÁSZ-tól, hogy vizsgálja ki újra a Fidesz kampányköltéseit.

Természetesen már most borítékolni lehet, hogy vagy nem lesz nyomozás az ügyben vagy meg lesz szüntetve bűncselekmény hiányában. De az is előfordulhat, hogy elrendelik a  nyomozást. Tény kérdése , hogy egy kormányzati politikus igen nagy bajba kerülhetne az ügy kivizsgálása miatt, hisz sok ember nem lett kifizetve s elöbb utóbb ezen önkéntesek, hívek  beszélni fognak. Az  is elképzelhető, hogy az önkéntes párt brigádok tagjainak nem minden kérése lett teljesítve és ez is sértődöttséget  okozhatott s megnyílnak a szájak.

Mi azért felhívjuk a nyomozók figyelmét, hogy az Üllői úton kutakodjanak és ellenőrizzék, hogy az egyik neves és ismert panelház lakói valóban mind baloldalai és liberális kötődésűek-e. Úgy tudjuk azok. Sőt konfliktusuk is volt a fideszes diákokkal, az úgynevezett SZECS tagjaival is. De ez más városrészekre is elmondható oly annyira, hogy az egyik főváros kerületben lehet tudni, hogy a romák az adott villamos pálya baloldalán fideszes szavazók, míg a másik oldalán baloldali liberális szimpatizánsok. Nos ezen információk és adalékok lehetnek csupán a véletlen egybeesés műve.

Állítólag április óta zúgolódnak a SZECS tagjai is,mert sokan nem kapták meg a beígért órabérüket sem. S pár vezető is hónapok óta csak várja a fizetségét. Van olyan csoport, amelynek  állítólag  majd 5 millióval tartozik a párt igazgatósága. Persze lehet, hogy mindez csak rosszindulatú városi legenda.

A Jobbik azonban bejelentette, hogy válaszokat vár a Fidesz pártigazgatójától, Kubatov Gábortól a „Szabad Európa Csapat”  működésével kapcsolatban. Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy 2010-es videó tanúsága szerint a „titkos kampánycsapat” tagja az euróhamisítási botrányba keveredett Veress Áron is. A jobbikos politikus szerint a pártigazgatónak és a Fidesznek választ kell adnia, hogy milyen feladatot látott el Veress Áron a csapatban, milyen listákat kezelt, milyen fizetséget kapott és milyen valutában.

A 444.hu cikkére hivatkozva kitért arra, hogy a beszervezett csapat tagjait zsarolták, hogy ne szivárogtassanak, s nemcsak a pártot támogatók, hanem az azt elutasítók adatait is rögzítették. Novák Előd jelezte: tart attól, hogy ezen nyilvántartásokat pályázatok elbírálásakor, csoportos létszámleépítéseknél is felhasználták, esetleg állás kereséseknél is éltek ezen listák használatával. Kijelentette: a Jobbik elutasítja a politikai és egyéb diszkriminációt.

Az ellenzéki politikus egyúttal bírálta, hogy a hírek szerint a kampánycsapat tagjai más pártok színeiben is feltűntek, s fedőnevek alapján, készpénzben kaptak fizetést. Novák Előd szerint a „Szabad Európa Csapat” – amelyet szintén csak fedőnévnek tart – nem más, mint egy „titkos és törvénytelen, Kubatov-listákat üzemeltető és összeállító szabadcsapat”, s ezt a „bűnszervezetet” fel kell tárni.

Pénteken Fodor Gábor pártja, a Liberálisok már közölték, hogy feljelentést tesznek az ügy miatt, a szocialisták pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot szólították fel, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Szombaton az Együtt is bejelentette, hogy feljelentést tesznek illegális adatkezelés, valamint az állampolgárok személyiségi jogainak megsértése miatt. Emellett a párt az Állami Számvevőszékhez fordul, hogy vizsgálja ki újra a Fidesz kampányköltéseit. Szigetvári Viktor ezt azzal indokolta, hogy „Kubatov Gábor szabadcsapata és kampánygépezete” a kampányköltésekre vonatkozó szabályokat is megszegte, ugyanis napi szinten 1-1,5 millió forintot költött aktivistáira.

Szigetvári Viktor szerint amennyiben „nyílt bizonyítékokat tartalmazó” feljelentéseiket nem követi vizsgálat, akkor bebizonyosodik, hogy a magyar állam a „Fidesz gépezetének asszisztál”, Magyarország pedig elindult egy „putyinizálódó” úton.