hirdetés

Nem kegyelmeztek a dáridós zene atyjának. Előzetesbe került ugyanis a népszerű zenész, Lagzi Lajcsi, azaz Galambos Lajos, aki ellen lopás és vesztegetés miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. A gyanú szerint a zenész lopta a vizet, a gázt és az áramot is két ingatlanában. Ráadásul, amikor mindez kiderült, még meg is akarta vesztegetni a közműcégek munkatársait. A művész ártatlannak tartja magát, és szerinte ez egy koncepciós eljárás ellene. De hogy Lajcsi kinek áll az útjában, nem tudni.

lagzi lajcsi bilincsben

A gyanú szerint Galambos Lajos tíz éve szabálytalanul, a mérőórákat megkerülve vételezte a vizet, a gázt és az áramot mocsai tanyáján, valamint öt éve egy tatai luxuslakóparkban lévő ingatlanán is. A ki nem fizetett közműdíjak miatt a szolgáltatókat akár 30 millió forintos kár is érhette. Bár az mindenképpen érdekes, hogy nem tudják a károsultak, mekkora a káruk. Akkor mi alapján is indulhatott ez az ügy ?

Nos, a rendőrök szerint amikor az áramszolgáltató munkatársai rájöttek a lopásra, Lagzi Lajcsi több százezer forintot adott nekik, hogy simítsák el az ügyet. Ami szintén sántít, hisz ha harmincmillió forintos az okozott kár, akkor hogyhogy beérték a közműszolgáltató alkalmazottak pár százezer forinttal ? Vagy csak nem merik elmondani, mennyi volt a kenőpénz, nehogy ők is súlyos büntetést kapjanak.

Végül is van mit tisztázni mindenkinek bőven. A művészt lopás és vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették feleségével együtt, és kezdeményezték a letartóztatását. Eljárás indult felesége és a lakóparkot üzemeltető cég egyik embere, valamint az áramszolgáltató két megvesztegetett munkatársa ellen is. A budaörsi bíróság délután elrendelte mindhárom, őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását, de Lajcsi nejénél elegendőnek találták a házi őrizetet.

Mindenkit szeretek, gyerekek és nagyon szépen köszönöm, hogy megjelentetek, adtátok az időtöket. Én úgy érzem változatlanul, hogy ez egy személyes ügy, mert nem lehet egy perc alatt egy ilyen döntést meghozni. Nagyon szarul érzem magam, főleg a feleségem miatt. Azt szeretném, ha nem egy olyan tájékoztatást adnátok, mint amilyen ítéletet hozott most a bírónő. Meghallgatott minket kettő órában, majd egy percben elmondta, ami valószínű, előre le volt írva. Tartok tőle, hogy egy koncepció áldozata vagyok. De hát kibírtam én már sok mindent. Én egy olyan családból jövök, ahol sok mindenen túlmentünk már. Szeretlek titeket – mondta Lagzi Lajcsi

Galambos Lajos ennél sokkal kevesebbet mondott a nyomozóknak. Gyanúsítotti kihallgatásán – élve törvény adta jogával – megtagadta a vallomástételt. A gyanúsítás ellen azonban panaszt jelentett be, az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló döntés ellen pedig fellebbezett.