hirdetés

Mint ahogy arról az Esti Újság igazságügyi forrásokból elsőként beszámolt, meghosszabbították Lagzi Lajcsi előzetes letartóztatását. Igaz, nem két, hanem három hónappal. A mulatós zene királya összetört, hisz a karácsonyi ünnepeket és a szilvesztert is benn tölti, úgy tűnik. Ügyvédei, akik közt van olyan, aki más büntetőügyben gyanúsított,  dr. Sz. Roland, meglepődött, hisz semmiféle értesítést nem kaptak.  

lagzi lajcsi bilincsben

Lajcsi ügyvédjei a sajtóból értesültek arról, hogy ügyfelük a karácsonyi ünnepeket is a börtönben tölti. Mindennek és felháborodásának dr. Sz. Roland is hangot adott, aki nem mellesleg egy másik büntetőügyben szintén gyanúsított. Sokak szerint ez sem jó ómen Lajcsinak.

Nos van ilyen, előfordul, hogy a védőügyvédek később értesülnek az eseményekről, mint gondolják. Tény kérdése az is, hogy a bíróság már jóval korábban megszokta hozni az előzetes meghosszabbításáról szóló határozatokat, mint ahogy az lejárna.

Az Esti Újság ezért tudta már korábban, hogy Galambos művész úrnak rossz hétvégéje lesz.

Nos, három hónappal meghosszabbította a lopással és vesztegetéssel gyanúsított Galambos Lajos zenész és társa előzetes letartóztatását az illetékes járási ügyészség indítványára csütörtökön a Budaörsi Járásbíróság nyomozási bírája – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A tájékoztatás szerint a mostani, nem jogerős döntés alapján mindkét gyanúsítottnak legalább 2016. január 24-éig előzetesben kell maradnia. A járásbíróság szeptember 24-én rendelte el egy hónapra a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész és két társa (közöttük a zenész felesége) előzetes letartóztatását, majd fellebbezésük nyomán október 2-án a Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a feleség elleni kényszerintézkedést, és elrendelte szabadlábra helyezését, mert esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja.

Az ügyben érintett Galambos Lajos és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradtak, illetve a csütörtöki, nem jogerős határozat szerint maradnak is január 24-éig. Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.