hirdetés

Lagzi Lajcsi történelmet írt nejével együtt a magyar kriminalisztikában, hisz közműlopásért és vesztegetésért eddig senkit sem küldtek előzetes letartóztatásba. Lajcsiékkal példát statuáltak feltehetőleg. Közben a súlyos beteg feleségét a zenésznek kiengedték, és megszólalt a börtönt elhagyó neje Lajcsinak, aki szintén 12 napig raboskodott. Lajcsi felesége állítja, hisz férje ártatlanságában.

galambos-boglarka-blikk

Lagzi Lajcsi nejét kiengedték az előzetes letartóztatásból. Boglárka pokolként élte meg ezt a 12 napot, és senkinek sem kívánja, hogy bekerüljön.

Az elmúlt 12 nap maga volt a rémálom. A körülményekhez képest nagyon emberségesen bántak velünk. Ezután Budaörsre vittek tárgyalásra. Döbbenetes volt, mert szinte végig sem hallgatták az ügyvédeink beszédét. A bírónő felolvasott egy határozatot, az embernek pedig az volt az érzése, mintha az egy előre megkomponált, előre lejátszott ítélet lett volna. Most semmi más nem számít, mint hogy a gyermekeimmel lehessek, hogy megbeszéljünk mindent, és hogy mindenben támogassam a férjemet, akit meggyőződésem szerint ártatlanul gyanúsítanak –mondta Galambos Boglárka.

A közműlopással és vesztegetéssel vádolt Galambos Lajost, nejét és harmadik társukat egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezték. Az azonban mindenképpen elgondolkodtató, hogy a másodfokú bíróság indoklása szerint a nő, azaz Lajcsi feleségének az esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja.

Az is tény kérdése, hogy ilyenre nem igazán volt példa a magyar kriminalisztika történelmében, hogy valaki lopott áramot, vizet vagy mást közműcégtől és vesztegetett netán, azt előzetes letartóztatásba helyezzék. Lagzi Lajcsi így új fejezetet nyitott ezen a területen is. A Budaörsi Járásbíróság szeptember 24-én rendelte el egy hónapra a zenész és két másik személy előzetes letartóztatását. Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban  éveken át méretlenül és fizetés nélkül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.