hirdetés

Nagy nehezen ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség a tavaly szeptember végén Soroksáron megölt családanya ügyében. A megölt nő férje hiába kérte és szajkózta többször is, hogy legyen pénzdíj a gyilkos előkerítése érdekében, ezt a rendőri vezetők rendre hevesen ellenezték. Tény kérdése, hogy a rendőrég akkor szokott nyomravezetői díjat felajánlani, ha a nyomozás kudarcba kezd fulladni.

soroksári gyilkosság-kardos

Mint ismeretes  a kocogni induló, 36 éves asszonyt Karos Krisztinát 2013. szeptember 25-én este ölték meg a házuktól nem messze. A holttestét férje találta meg a rendőrökkel együtt. A soroksári önkormányzat szeptember elején jelentette be, hogy egymillió forintot adna a nyomravezetőnek, a részletekről még egyeztetett a rendőrséggel. A most felajánlott ötmilliós nyomravezetői díj annak fizethető ki, aki az elkövetőről olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével azonosítható, „bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti.”

A rendőrség most több, eddig még ki nem hallgatott ember jelentkezését is várja: várják annak a sötét árnyalatú autó vezetőjének a jelentkezését, aki szeptember 25-én 21 óra és 21:30 között egytengelyes, ponyvás vagy dobozos utánfutójával a Vízisport út irányából a Fővárosi Csatornázási Művek felé haladva befordult a kerékpárútra, ahonnan 20 perc múlva hajtott ki.

Szintén várják azt a 35-40 év körüli, fekete hajú nőt, aki a bűncselekmény előtt többször is találkozott a meggyilkolt asszonnyal és a kerékpárút Dobó utcai végénél a betontuskókon ülve beszélgetett vele.

Azok is jelentkezzenek a rendőrségen, akik szeptember 25-én 20 óra körül a Meddőhányó utcán a Vízisport út irányából az Oázis kertészet előtt elfutottak, vagy rendszeresen ezen az útvonalon járnak gyalog vagy futva esténként.

A rendőrség ismeretlen tettesek ellen nyomoz. A megölt nő holttestén két férfitól származó DNS-mintát találtak a szakértők. Kedd este állítólag ismét megszállták a környéket a rendőrök. Állítólag a napokban elfogott 22 éves férfi DNS-ét is vizsgálták, van-e köze a soroksári gyilkossághoz. A héten arról is lehetett hallani, hogy a megölt családanya férje is gyanús a rendőröknek ezt jelzi talán az is, hogy a  férj garázsából pár dolgot lefoglaltak a nyomozók és igen sokszor hallgatják ki tanúként.