hirdetés

Különös és egyben kitűnő módját választották a fradi szurkolók a kommunikációnak a klubvezetés felé. Ha már nem ül le velük tárgyalni az üvegtoronyba zárt vezetés, akkor ők írnak nekik. A Fradi tábor kemény magja megírta mi a bajuk, őszintén, tabuk nélkül, kendőzetlenül. Mindez elött le a kalappal kérdés,hogy mit válaszól rá a klub elnöke Kubatov  Gábor. Ha jó stratéga le ül a szurkolókkal, amire nagyon pici az esély. Kubatov politikusként is nagyobb ember lehetne, ha nem erőből cselekedne, hanem ésszerűen, objektíven.

ftc

Mikor lesz béke?

Mikor lesz végre nyugalom?

Teszik fel sokan a kérdéseket, látva az FTC belüli és az FTC környékén zajló eseményeket.

Vannak akik azt mondják soha. Az elmúlt 20 év erről szólt ennél a klubnál. Kígyóverem volt a székház. Pénzek jöttek,majd tűntek el. Hamis számlák, és méghamisabb klubvezetők.

Itt megmentő követte a megmentőt, de aztán ettől is meg kellett valakinek mentenie a klubot.

Tulajdonképpen a hazugságra épülő hazugság tartotta egyben az FTC falait.

2010-ben ezért jött létre ez a honlap, a fradimob.

Olyanok vagyunk,mint egy piramis csúcsa. A klub és könyékének minden részéről áramlanak hozzánk az információk.

Mi pedig úgy gondoljuk, ahogyan kubatov elvtárs. Legyenek következmények.

Még akkor is, ha adott bűnt jogilag nem lehet bizonyítani. Így nem lehet az igazságszolgáltatásra bízni a rendrakást. Vagy pl. az egyik megmentő azt mondja, hogy a klubnak nem érdeke, hogy kiderüljön kik és hogyan lopták meg ezt a klubot. Közben pedig éli nagyvilági életét az, akinek menekülnie kéne…

Hittünk abban, hogy a nyilvánosságnak ereje lesz.

Abban, hogy ha adott bűnt napvilágra hozzuk, mások látva a megbélyegzést, meg sem kísérlik a bűn elkövetését.

Mára egyre kevésbé hiszünk ebben.

Lásd az üllői129 munkáját. Érkezik egy játékos külföldről, megjelenik a vaskos szalagcím, felharsan a trombita, orosz pál mosolyog, a rajongók tapsolnak, majd… Az ottani szerkesztők véletlenül elfelejtik leírni, hogy ezért a csodaigazolásért egy fillért nem fizettünk, ide csak azért jött,mert máshova nem kellett, és különben is, a tavalyi évben ez a csoda csak 8 percet játszott a külföldi, híres-neves csapatban.

Majd eltelik fél év, és kiderül, bizony szar érkezett. De közben újra mosolyog a hozzánemértő, újra felcsendül a győzelmi nóta, és a rajongók, nem tanulva a sok átverésből, már megint tapsolnak.

Hiába látják, látták, hogy a hazudtak nekik, napok alatt elfelejtik, hogy egy átverés részei.

De erről majd később bővebben…

Maradjunk a hazugságnál.

Az elmúlt időszakban igen sok klubalkalmazottal beszéltünk. És olyanokkal akik régről ismerték kubatovot. Megkérdeztük, vajon mi-miért történik. Tényleg ennyire megváltozott?

A többség azt mondta, hogy igen, de…

Igen, megváltozott. Lásd, mikor lerohant a pénztárba, és közölte, hogy azonnal állítsanak ki neki és apjának egy bérletet, majd mikor az értetlenkedő pénztáros kérdezte, hogy akkor ugye ez nem lesz kifizetve, foghegyről odavágta neki: Én vagyok ennek a klubnak az elnöke, csak nem gondolod, hogy ki kell fizetnem?

Na ja, szerintünk sem kell, miért kéne. De ezek után kiállni a nyilvánosság elé és önfuttató PR-ban előadni, hogy lám-lám, ő is megveszi a bérletet… Az meg ugye nem érdekel minket, hogy van e pénzmosás a klubnál vagy sem…

Igen, megváltozott.

Igen, megváltozott, de…

De?

Azt mondják, a klubot körülvevő hazugságok áldozata is.

Gyorsan utána is néztünk, kik azok akik a legtöbb és legextrémebb hazugságokkal viszik rossz irányba kubatovot.

Három személyt találtunk.

Legnagyobb probléma Nyíri Zoltán elnöki tanácsadó és a stílusa.  A stílusa miatt nem találtunk olyan embert a klubban, aki ne köpött volna a neve hallatán. Még kubatov titkára a C-Közepes kiírást letépő Kindlovits is utálja, és rendszeresen keveredik vele igen komoly vitába. Ő tudhat arról, hogy a secu 15 ezer eurót adott pár embernek az új tábor létrehozására. Valószínűleg támogatta is ezt.  És elhiszi azt, hogy jelenleg azért nincs néző a stadionban, mert azok félnek a kint maradt csoportoktól. Azt mondják mindenről ő dönt. Legyen az személyi kérdés, bármilyen kifizetés vagy éppen igazolandó játékos. Azt mondják, kubatovval régóta ismerik egymást, annak idején üzleti kapcsolatban is álltak. A múlt itt erős kötelék.Tejhatalma van, kubatov csak az ingatlanfejlesztésekkel foglalkozik, minden Nyírire marad.

Ugyanakkor a csoportok képviselőivel talán ő volt a legkorrektebb. Amit mondott az úgy volt. Mindezt úgy, hogy zsigerből utálja a Tábort. Mit is mondott? “Puding kurvák gyülekezete”

Nyíri mentségére, az információi nagyrészt olyan helyről érkeznek, ahol szintén érdekből hazudnak.

Ez pedig a secu vezérkara.

Az elmúlt időszakban Sz.Ferenc szurkolói koordinátor milliókat vett fel a secutól kitalált dolgokra. Erről Rieb és Kovács is tudna mesélni. Rieb pl. azt amikor azt a hírt kapta tőle, hogy szurkolók fel akarják robbantani a (régi) shopot. Ahol ezen hír után hónapokig két biztonsági őr dolgozott, fele annyiért, mint amit a klub kifizetett nekik.

Amikor elfogyott Sz.Ferenc pénze, vagy esetleg a dílere követelte a járandóságát, bement a secu vezetőihez, és benyögte: a szurkolók egy csoportja botrányt akar a meccsen, a pályára akar rohanni, így lejáratva a secut, a klubot, és persze drága kubatov elvtársat.

Egy milliót kapott kézbe.

Hogy mennyi ilyen hazugság volt? Nem tudni, de 100 millió feletti a feleslegesen kifizetett secus költség… (Az elmúlt 4 évben.)

A legnagyobb baj az, hogy ezen információk (gondoljuk a pénzkifizetések nélkül) Nyírihez, majd kubatovhoz érkeztek. Ezek után csodálkozunk ha kubatov szigorítani akar? Nem, és azon sem, hogy kubatov elment több stadion bejárásra, és az ott lévő rendőri vezetőket szó szerint lebaszta, hogy ne vegzálják a fradi secut, a cégnél minden rendben.

Azt mondják, a klub vezetői és alkalmazottai rendszeresen fenyegetéseket kapnak. Azt is mondják, hogy ezeket sokszor nem értik. Mert akinek a nevében érkezik a fenyegetés, azzal előtte lévő nap együtt ebédeltek és kellemesen elbeszélgettek. Na ja, ha lazul az összekötő kapocs, kell valami ami ezt erősebbé teszi. Sakkoznak a szurkolókkal,de sokszor a klub vagy éppen az mlsz vezetőivel. Mindezt rendőri támogatással, amit Baranyai secu igazgató intéz. Sz.Ferenc és kubatov szintén üzleti kapcsolatban álltak annak idején.A múlt itt is erős kapocs.

Aztán ott van Orosz Pál. Berki egykori kommunikációsa. Tényleg, emlékszik még arra valaki, amikor 2010-ben a szurkolói kártya bevezetésekor Berki találkozóra hívta a csoportvezetőket? Amikor a csoportvezetőket ugyanez a secu fogadta a székház bejáratánál és nem engedték be őket. Majd Berki átment a Szöglet kocsmába és ott akart tárgyalni.

Valamelyik nap megkérdeztük Berkit. Azt mondta, Sz.Ferenc a székházban azzal fogadta őt, hogy a szurkolók el akarják foglalni a székházat. Berki röhögve mondta, hogy ez hülyeség, miért akarná bárki is, illetve előtte két nappal találkozott Orosz cégének irodájában az egyik vezetővel és tök jól átbeszéltek mindent. De hiába röhögött, a tárgyalás és a megállapodás nem jött létre. És ennek nem Berki volt a nyertese. Lehet tippelni ki, és kik…

Orosz, a nagy túlélő, akinek önálló szava, döntése nincs, de véleménye igen. Ez pedig az, hogy nem kellenek az ultrák. Ő az angol példa másolója. A munkásosztály játékához a felső-középosztály árai. És ezt duruzsolja kubatov fülébe. Ne egyezkedjen a szurkolókkal… Nem látja, hogy egy másik ország modellje itthon nem működik.Nem ért hozzá, de a székéhez ő is ragaszkodik. Megteheti, hiszen kubatovval régóta ismerik egymást. Az a bizonyos autós üzleti kör… A múlt erős…

Akkor lesz végre rend és béke, ha ezek az emberek elmennek a klubtól. 

Akkor lesz végre béke, ha megszűnik az érdekvezérelt hazugság.

Ha képes lesz az aktuális vezetőség tisztán látni. Látni a valós problémákat és a megvalósítható megoldásokat.

Persze ehhez kell egy olyan vezetőség, amelyik tisztán is akar látni. Mert sokak szerint kubatov már pontosan látja, hogy hol és hogyan vezették meg, de a múltbeli dolgok miatt nem tehet semmit.

Ha kubatov nem meri kirúgni a a saját múltját, akkor ezeknek az embereknek maguktól kéne felállni.

Kedves Nyíri, Szabó, Orosz.

Ha valóban a Ferencváros szurkolói vagytok, és valóban szeretitek ezt a klubot, és békét, egységet akartok ti is, akkor most önként elmentek a klubtól, mert a hazugságaitok eddig igen nagy kárt okozott.

Amennyiben ezt megteszitek, mi is hasonlóképpen lépünk….