hirdetés

Újabb raboknál mutatták ki a koronavírust. Míg hétfőn a nagyfai intézetben talált 18 betegről szóltak a hírek, mára már közel 100 főnyi koronavírusos rabról és alkalmazottról tudni. Félő, hogy a járványt nem sikerült megfékezni a rácsok mögött.
.
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által üzemeltetett intézményekben csütörtökig már 93 főnél igazolták a fertőzést, a szegedi börtönben is tovább nőtt a számuk – ismerte el  a BVOP.

A nagyfai részlegen, ahol a börtön, illetve fogház fokozatú szabadságvesztésüket töltik a fogvatartottak, már 51 főnél igazolt a Covid-fertőzés, 43 elítélt és 8 dolgozó tesztje lett pozitív. Hétfőn itt még csak 18 koronavírusosról tudtak.

Magyarországon összesen 37 börtön illetve bv intézmény működik, közel 18 ezer elítéltet tartanak fogva és a fertőzés terjedése nem jó hír. Nem jó hír, mert nehéz ilyen zárt környezetben a vírus terjedését, ráadásul kérdés, hogy a rabok mennyire fognak pánikba esni a koronavírus látványos terjedése miatt?

Tény, hogy a rabokat sokszor szállítják egyik BV intézetből a másikba. Az is tény, hogy tárgyalásra is kell vinni ezen fogvatartottakat és így bizony a fertőzés növekedésének a kockázata is igen nagy. Ráadásul így nehéz is megfékezni a járványt, amit eddig a BVOP tökéletesen kezelt.

Az Esti Újság úgy tudja a tököli rabkórházban van a foglyoknak kovidos osztály berendezve. Azonban vész esetére a BV NAgy Ignácz utcai épülete is hadra fogható, amit javarészt már kiürítettek az illetékesek.

(cst )