hirdetés

Rekord számú beteg van lélegeztetőgépen. Sajnos a halottaink száma sem csökkent, hisz 101 koronavírusos magyar halt meg egy nap alatt. Nem jó hírek ezek sajnos nagyon nem jók. NAgy kérdés, hogy sikerül-e a mostani vészhelyzet elrendelésével a vírus további terjedését, ha igen akkor reménykedhetünk, ha nem akkor egyértelművé válik a szigorítások megkésettek.

 

3945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358 fő.

Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6352 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen.

Szlávik János doktor is elismerte korábban egy interjúban, hogy sajnos a lélegeztetőgépre kerülő betegek 40-50%-a sajnos nem tér haza.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is folyamatosan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél annak lassítása – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

(csákány)