hirdetés

Egyre nagyobb terrorveszélyben élünk. Legalábbis a Parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, Kósa Lajos szerint sajnos nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége és az „illegális bevándorlásáradat” biztonsági kockázata is emelkedett. Na de akkor minek volt a kerítés? Minek a jó külkapcsolatok építése a messzi arab országokkal? 

TEK1

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke, Kósa Lajos a testület zárt ülése után közölte, hogy a képviselőket a szakmai szervezetek tájékoztatták az illegális bevándorlással kapcsolatban. Kósa Lajos azt mondta, idén eddig 373 ezer illegális bevándorló érkezett az országba. Ha a horvát határon nem rendelik el a határzárat, a Magyarországon átmenők menekültek száma 600 ezernél is több lehet. Kósa szerint a nemzetközi összesítő adatok alapján 27 millió fős utánpótlása van a bevándorlásáradatnak.

Tény kérdése, hogy sajnos a NATO-kerítésünk ellenére a menekültek száma nemhogy csökken, hanem napról napra emelkedik. Tény kérdése az, hogy van olyan nap, amikor nyolcezer menekült megy át Magyarországon, csak már nem Budapest felé jönnek, hanem Nyugat-Magyarországon haladnak át. Az is tény, hogy a menekültek szállítása egyre kevesebb összeget emészt fel, hisz a szállításuk már jóval rövidebb szakaszon folyik, mint folyt korábban Röszkétől Hegyeshalomig.

Az általunk megkérdezett biztonságpolitikai szekértők szerint amíg Magyarország nem vesz részt konkrétan az ISIS elleni támadásokban repülőkkel, katonákkal, bombákkal, addig a fenyegetettsége az országnak sem sokkal nagyobb, mint más esetekben, vagy más időkben.