hirdetés

Kósa megint mondott egy nagyot. Elővette a rég használt migránsgyűlölet-keltésre alkalmas szavakat. A fideszes honatya szerint  a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. Utalt a brüsszeli, a párizsi és a legutóbbi nizzai merényletekre a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője Debrecenben. Feltehetőleg mindezen kinyilatkoztatása a fideszes politikusnak, aki legutóbb az alapítványi pénzek különös felhasználásának értelmezéséről tett tanúbizonyságot, része a migráns- és kvótaellenes kormányzati kampánynak.

kósa lajos

Kósa Lajos feltette a kérdést, hogy vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben az Európai Unió vezetői elismerjék, tarthatatlan az a migrációs politika, amelyet folytatnak. Ma már nem elég a részvétnyilvánítás – jelentette ki. Azt mondta: Európa végleg megváltozott, fel kell adni azt az álláspontot, amelyen Brüsszelben még ma is dolgoznak, hogy miként tegyék akadálymentesebbé a bevándorlást. Kósa Lajos szerint mindegyik európai terrortámadás a bevándorlókhoz köthető, valamennyinek „az iszlám radikalizmushoz köthető szála van”.

Ez a terrorizmus nem pusztán az európai emberek életének kioltására törekszik, hanem az egész európai civilizációt, kultúrát, életfelfogást támadja, teljesen nyilvánvaló, hogy összefüggés van a terrorizmus és az Európába illegálisan érkező tömegek között – mondta Kósa Lajos.

Már a brüsszeli és a párizsi terrortámadások is jelezték, hogy meg kell változtatni az Európai Unió migrációs politikáját, az éjszakai törökországi események pedig azt mutatják, hogy az Európai Unió nem bízhatja saját határai védelmét másokra – hangsúlyozta Kósa Lajos.

Az EU–Törökország szerződés fontos, de nem elég – tette hozzá, megjegyezve: az EU–Törökország együttműködés migrációs kérdésekben nem hatékony,  mint ahogy a kényszer-betelepítési rendszer sem működik.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a migráció kezelésében „életképes” megoldásokra van szükség, erre Magyarország a legjobb példa, amely az európai uniós jogszabályoknak megfelelően biztosítja az országhatár, a schengeni határok védelmét.

A magyar rendőrség példamutatóan végzi a feladatát és azt dokumentálni is tudja – reagált a Fidesz frakcióvezetője a rendőrségi fellépést az utóbbi napokban ért nemzetközi bírálatokra, amelyeket hazugságnak nevezett.

Kósa Lajos elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU szankcionálni akarja azokat az országokat, amelyek nem kérnek a kényszer-betelepítésből, és maguk akarják eldönteni, kivel kívánnak együtt élni. Ezért is kérdezik meg októberben a választókat a kvótareferendum keretében – mondta a politikus.

Összefogással, a határok megvédésével, ellenőrzésével kell véget vetni a milliós migránshullámnak – közölte Kósa Lajos debreceni sajtótájékoztatóján.